Het Belang van Limburg

Dit zijn de deelnemers van ‘Blind Getrouwd 2021’

“Mijn dochter zal altijd nummer één voor me blijven”

- VTM dewo, jdr, eadp, tove, bpr

Veerle Gyselings (56) weet wat ze wil. En de man die aan haar gekoppeld wordt, krijgt een flink pakketje. De management assistant heeft een dochter, voor haar het belangrijk­ste ter wereld, drie honden en twee katten.

“Ik ben al twaalf jaar single en in die tijd bouwde ik een bijzonder hechte band op met mijn dochter Fien. Zij is mijn kleine meid en zal altijd op de eerste plaats komen. Dat zal ik mijn nieuwe man ook duidelijk maken. Ik overweeg het zelfs in mijn huwelijksb­eloften op te nemen.”

“Dat ik na mijn scheiding single ben gebleven, heeft voor een stuk ook met Fien te maken”, zegt Veerle. “Ik heb in die tijd wel dates gehad, maar dat liep telkens op goede vriendscha­ppen uit. Daar koos ik bewust voor. Ik wou niet om de haverklap een man mee naar huis nemen. Ik vond dat een fout voorbeeld voor Fien, die net voor haar puberteit stond.”

Wennen

Maar twaalf jaar je eigen boontjes doppen en dan plots weer een man in huis: dat wordt toch wennen. “Daar ben ik me van bewust. Ik zal mezelf allicht een paar keer tegenkomen, maar ik ben bereid water bij de wijn te doen. Ik ben er trots op dat ik in mijn eentje een huis heb kunnen kopen, maar daarom wil ik niet per se eisen dat we bij mij gaan wonen. Samen iets kopen kan ook altijd, nietwaar?” En dat je zo’n stap alleen maar zet als de liefde erg solide blijkt? “Jazeker, maar aan liefde kun je bouwen. De kans dat ik op slag smoorverli­efd wordt, is klein, maar ik ben avontuurli­jk genoeg om het een kans te geven. Als ik niet van een uitdaging hield, had ik ook geen ja gezegd toen ik een medewerker van Blind Getrouwd aan de lijn kreeg. Het is Fien die me heeft ingeschrev­en. Zij vindt het belangrijk dat er iemand is voor haar mama wanneer ze zelf de deur uitgaat.”

Warm nest

Of die iemand haar match in Blind Getrouwd wordt, blijft afwachten. “Laat die experten maar eens tonen hoe deskundig ze zijn. (lacht) Wat ik hen alvast kan meegeven, is dat plezier maken, open communicer­en en wederzijds vertrouwen heel belangrijk voor me zijn. En uiteraard moet een huwelijk een warm nest zijn waarin ook de kinderen zich goed voelen. En mijn dieren.”

 ?? FOTO DPG MEDIA ??
FOTO DPG MEDIA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium