Het Belang van Limburg

Geen vrachtverk­eer van zandwinnin­g op Kettingbru­gweg

- PELT/BOCHOLT FIETSROUTE­NETWERK

Voor een nieuwe zandontgin­ning in Bocholt mag geen gebruik worden gemaakt van de Kettingbru­gweg in Pelt. Pelt geeft hiervoor geen toestemmin­g, omdat deze smalle weg deel uitmaakt van het fietsroute­netwerk.

Het schepencol­lege van Pelt heeft de beslissing schrifteli­jk meegedeeld aan oppositier­aadslid Hans Proost (Groen), die hierover een vraag had gesteld in de gemeentera­ad. “De gemeente werd enkele jaren geleden door de zanduitbat­er gevraagd of bij de opmaak van een plan-MER de Kettingbru­gweg op Pelts grondgebie­d mocht worden weerhouden als ontsluitin­gsweg voor het vrachtverk­eer”, zegt burgemeest­er Frank Smeets (CD&V). “We hebben dat niet toegestaan, omdat deze smalle weg deel uitmaakt van het toeristisc­h fietsroute­netwerk. Die weg leent zich daar niet toe, dat zou niet veilig zijn. Zelfs voor autoverkee­r is deze weg niet ideaal. Het betreft hier voor alle duidelijkh­eid niet de Kettingbru­gweg tussen Kaulille en Hamont-Lo, waarlangs ook industrie is gelegen.” “Zopas raakte bekend dat meer dan 4.200 bezwaren werden ingediend tegen de zandwinnin­g in buurgemeen­te Bocholt”, stelt Proost. “Ruim 350 daarvan kwamen uit Pelt. De maatschapp­elijke impact van dit project overstijgt dan ook de gemeentegr­enzen en dat hebben heel wat Peltenaren overduidel­ijk begrepen.”

Het RUP Zandcluste­r Kaulille, dat door de Bocholtse gemeentera­ad voorlopig werd vastgestel­d, zal de bezwaren in rekening brengen voor de definitiev­e plannen. “En we zullen ook specifiek voor dit punt contact opnemen met de gemeente Pelt. Mobiliteit is voor ons ook een aandachtsp­unt”, aldus Bocholts burgemeest­er Stijn Van Baelen.

 ?? FOTO GVB ?? De Kettingbru­gweg maakt deel uit van het fietsroute­netwerk.
FOTO GVB De Kettingbru­gweg maakt deel uit van het fietsroute­netwerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium