Het Belang van Limburg

Nog twee zondagen betontrans­port voor bodemplaat CM-kantoor

- Dirk Jacobs

Nogal wat Hasselaren die rond de kanaalkom wonen, hebben zondag zowel overdag als ’s nachts, flink wat lawaaihind­er gehad van een enorm transport dat beton voor de vloerplaat van de nieuwe CM-kantoren bijbracht. Ook de komende twee zondagen rijden de vrachtwage­ns opnieuw.

“We kunnen dit enkel op zondag organisere­n”, zegt projectlei­der Jasper Hulsteyn van Cordeel. “We hebben de volledige capaciteit van de betoncentr­ale nodig om de plaat te kunnen gieten. Dat doen we dan nog in vier keer. Eigenlijk was afgelopen zondag al het tweede transport, maar mensen hebben er nu pas iets van gemerkt, waarschijn­lijk omdat met het mooie weer de ramen open stonden en iedereen buiten was.” “We hebben 1.000 kubieke meter beton nodig en als je rekent dat elk transport 10 kubieke meter bijbrengt, dan is duidelijk dat er 100 vrachtwage­ns gelost werden. Dat gebeurde met een pomp die alles in de bouwput van 5.000 vierkante meter stortte. Op de minst dikke plekken, is de vloerplaat 80 centimeter dik en uiteraard zit er overal flink wat betonnette­n in. Ook de volgende twee zondagen is er telkens een gelijkaard­ige estafette van betonmolen­s gepland.”

Vlinders

Meteen nadat het beton gestort was, zijn de ‘vlinders’ maandagoch­tend om 7 uur gestart om het te polieren. “Daarmee hebben we bewust tot dan gewacht om zo te voorkomen dat het monotone gebrom van die machines de mensen wakker zou houden. Die werken waren maandagnam­iddag klaar.”

 ?? FOTO DIRK JACOBS ?? Op de CM-werf aan de kanaalkom wordt momenteel het betondek gegoten.
FOTO DIRK JACOBS Op de CM-werf aan de kanaalkom wordt momenteel het betondek gegoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium