Het Belang van Limburg

Amber laat zich als jongste klusser niet afschrikke­n in ‘Huis Gemaakt’

- Nele Coune

Vanaf volgende week woensdag halen negen duo’s sloophamer­s, boormachin­es en verfkwaste­n boven voor het VTM-programma Huis Gemaakt. Eén koppel krijgt na afloop de sleutels van een volledig verbouwd huis. Een droomcadea­u, zeker als je nog maar 21 bent, zoals Amber De Meersman uit Tessenderl­o.

De drie panden, die elk door drie duo’s onder handen zullen genomen worden, staan in Kortrijk, Lokeren en Laakdal. Het is in die laatste gemeente dat Amber De Meersman (21) en haar vriend Kenny Vandebroek (24) uit Herentals hopen dat ze hun droomhuis mogen creëren. “Kenny en ik zijn al een tijdje op zoek naar een huis. Aanvankeli­jk wou Kenny niets huren, hij vindt dat geldverspi­lling. Maar blijkbaar zijn wij nogal kieskeurig (lacht) en dus huren we toch maar iets in Laakdal terwijl we verder zoeken. De villa uit Huis Gemaakt, die al tien jaar leegstaat, is helemaal ons ding. Ik kende het pand vooraf zelf niet, maar Kenny werkt daar blijkbaar een straat verder. Hij rijdt er dagelijks voorbij.”

Ervaring

Amber woont intussen twee jaar in Laakdal, maar groeide op in Tessenderl­o en werkt ook nog steeds in Limburg. Als 21-jarige uitzendcon­sulente heeft de Looise beduidend minder ervaring in het klussen dan enkele andere deelnemers die in de bouw werken of zelfs een diploma architectu­ur op zak hebben. “Ik ben de jongste van alle kandidaten, maar dat schrikt mij niet af. Ik voelde mij ook niet de jongste. Ik heb op mijn leeftijd al veel meegemaakt, waardoor ik snel volwassen ben moeten worden. Ik had een heel slechte thuissitua­tie. Toen ik achttien werd, ben ik er meteen vertrokken. Ik ben alleen gaan wonen en leerde mijn eigen plan trekken.” “Andere kandidaten hebben misschien meer ervaring, maar daarom schatten we onze kansen niet lager in”, gaat Amber verder. “Kenny is als schilder heel handig en is vertrouwd met de wereld van bouwen en verbouwen. Ik ben best wel handig én leer snel. We zijn niet bang om onze handen vuil te maken. We willen tonen dat we een goed team vormen en het hopelijk ver kunnen schoppen.”

Dezelfde lijn

Amber en Kenny vormen intussen al bijna zes jaar zo’n goed team. “Toen ik zestien werd en nog schoolliep op Campus Russelberg

in Tessenderl­o kreeg ik een berichtje van Kenny, die enkele jaren ouder is. Daarna is het eigenlijk heel snel heel goed gegaan tussen ons twee.”

Een huis bouwen of verbouwen wordt bestempeld als een serieuze relatietes­t. Zijn ze daar klaar voor? “Na zes jaar weten we wel wat we aan elkaar hebben. We hebben ook het geluk dat we qua interieur op dezelfde lijn zitten. Voor we ons inschreven, hebben we eerst goed overlegd. Het was belangrijk dat we er allebei honderd procent klaar voor waren. Maar uiteindeli­jk hebben we niets te verliezen. Het zou natuurlijk zuur zijn als je net in de laatste ronde zou afvallen en je droomhuis aan je neus voorbij ziet gaan, maar wij hopen op het allerbeste. Het zou een heel mooie start zijn als we op deze leeftijd een huis winnen.”

→ ‘Huis Gemaakt’, vanaf 03/03 om 20.40 uur

op VTM

“Ik heb op mijn leeftijd al veel meegemaakt, waardoor ik snel volwassen ben moeten worden”

Amber De Meersman Deelneemst­er Huis Gemaakt

 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK / PESHKOVA
FOTO RR ?? Kenny en Amber vormen al zes jaar een koppel.
“De villa uit ‘Huis Gemaakt’, die al tien jaar leegstaat, is helemaal ons ding”, zegt Amber.
FOTO SHUTTERSTO­CK / PESHKOVA FOTO RR Kenny en Amber vormen al zes jaar een koppel. “De villa uit ‘Huis Gemaakt’, die al tien jaar leegstaat, is helemaal ons ding”, zegt Amber.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium