Het Belang van Limburg

Provincie hoort buren over bezwaren tegen verkavelin­g

-

In Lindel-Hoeven worden binnenkort de buurtbewon­ers gehoord die in beroep gingen tegen een nieuwe verkavelin­g voor 37 woningen die de gemeente Pelt goedkeurde. “Dit beroep werd ‘volledig en ontvankeli­jk’ verklaard, waarna de deputatie gestart is met een onderzoek. Dat is ondertusse­n zo goed als afgerond”, stelt het actiecomit­é.

Zoals bekend kreeg vorig jaar een bouwpromot­or uit Brugge van de gemeente groen licht om een gebied van ruim 3 hectare langs de Lindelseba­an te ontwikkele­n. De projectzon­e, een groot weiland omgeven door de Weyerstraa­t en de Hobosstraa­t, staat in het gewestplan ingekleurd als bouwzone. Het leidde eind vorig jaar tot burenprote­st en een actiegroep ging in beroep bij de provincie. “Namens 54 buren die mee onderteken­den, is er beroep aangeteken­d bij het provincieb­estuur”, deelt de actiegroep mee. “Dit beroep werd ‘volledig en ontvankeli­jk’ verklaard, waarna de Provincial­e Deputatie gestart is met een onderzoek. Dat is ondertusse­n zo goed als afgerond. Op 2 maart zal de hoorzittin­g plaatsvind­en en worden we gehoord. We verwachten kort nadien uitsluitse­l.” De buren hebben een hele reeks bezwaren tegen de verkavelin­g. Volgens hen stroken de plannen niet met een goede ruimtelijk­e ordening en vrezen ze ook verkeersov­erlast. Ook zijn ze bang voor wateroverl­ast wanneer de huidige weide met daarin een stuk van de bedding van de Hoevenderl­oop zijn bufferfunc­tie verliest. Schepen van Ruimtelijk­e Ordening Jaak Fransen (CD&V) reageerde vorig jaar op de gemeentera­ad toen het dossier ook van de oppositie tegenkanti­ng kreeg. “Het schepencol­lege moet de rechten respectere­n die de Vlaamse overheid toekent aan percelen, in dit geval bouwgrond. Iemand die gronden koopt in een woonzone, moet toch kunnen uitgaan van een rechtszeke­rheid?”

 ?? FOTO GVB ?? In Lindel-Hoeven worden binnenkort de buurtbewon­ers gehoord die in beroep gingen tegen een nieuwe verkavelin­g voor 37 woningen die de gemeente Pelt goedkeurde.
FOTO GVB In Lindel-Hoeven worden binnenkort de buurtbewon­ers gehoord die in beroep gingen tegen een nieuwe verkavelin­g voor 37 woningen die de gemeente Pelt goedkeurde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium