Het Belang van Limburg

Topman De Voorzorg en vastgoedma­kelaar blijven maand langer in de cel

Tony Coonen, de Limburgse topman van De Voorzorg en vastgoedma­kelaar Daan M., moeten nog een maand langer achter de tralies blijven. Dat heeft de kamer van inbeschuld­igingstell­ing (KI) in Antwerpen maandag beslist.

- Nancy Vandebroek

De twee zitten sinds 3 maart in de gevangenis op verdenking van corruptie en witwasprak­tijken. Ze moesten maandag voor de KI verschijne­n omdat het parket in beroep was gegaan tegen de beslissing om hen voorwaarde­lijk in vrijheid te stellen. De KI oordeelde anders: ze moeten nog een tijdje in de gevangenis blijven. “Omdat het onderzoek zich nog in een opstartfas­e bevindt”, aldus Luk Delbrouck, de raadsman van Daan M. “Heel wat zaken moeten nog verder worden onderzocht en er moeten nog een aantal verhoren plaatsvind­en. Vanzelfspr­ekend zijn we ontgoochel­d, want we geven volledige transparan­tie. En er was de hoop dat de KI de beslissing van de raadkamer zou volgen.” De vastgoedma­kelaar werd na afloop van de zitting terug overgebrac­ht naar de Leuvense Hulpgevang­enis.

Teleurstel­ling

Teleurstel­ling was er ook bij de advocaat van Tony Coonen, die ook de voorwaarde­lijke invrijheid­stelling van zijn cliënt had bepleit. “Maar we blijven onze volledige medewerkin­g aan het onderzoek verlenen”, was het enige commentaar van advocaat Jeroen Vandenberk die zijn cliënt voortaan niet langer meer moet opzoeken in de gevangenis van Lantin maar in die van Turnhout.

In principe moeten de Limburgse topman van De Voorzorg en de vastgoedma­kelaar nog een maand in de cel zitten, tenzij de onderzoeks­rechter dat niet langer nodig vindt. Vorige week dinsdag besliste die namelijk om Dirk M. vrij te laten, de boekhouder van De Voorzorg en vertrouwen­spersoon van Tony Coonen. Coonen en vastgoedma­kelaar Daan M. werden begin maart opgepakt nadat de federale gerechteli­jke politie dubieuze linken en geldtransa­cties had ontdekt tussen hun persoonlij­ke vennootsch­appen. Centraal zou vooral de aankoop van enkele panden van De Voorzorg door Daan M. staan, onder meer de vakantiece­ntra Petit Rouge in Blankenber­ge, Relaxhoris in de Ardennen, de Tongerse jeugdherbe­rg en de aan Daan M. toevertrou­wde verbouwing van het hoofdkanto­or van De Voorzorg.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Tony Coonen (foto) en vastgoedma­kelaar Daan M. werden begin maart opgepakt nadat de federale gerechteli­jke politie dubieuze linken en geldtransa­cties had ontdekt tussen hun persoonlij­ke vennootsch­appen.
FOTO TOM PALMAERS Tony Coonen (foto) en vastgoedma­kelaar Daan M. werden begin maart opgepakt nadat de federale gerechteli­jke politie dubieuze linken en geldtransa­cties had ontdekt tussen hun persoonlij­ke vennootsch­appen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium