Het Belang van Limburg

Hardleerse Tongerse oplichtste­r opnieuw veroordeel­d

-

De tiende veroordeli­ng van de Tongerse oplichtste­r Ilse L. levert haar 40 maanden cel op. Al jaren licht L. winkeliers en ook mannen op.

Ilse L. hanteert telkens hetzelfde principe: goederen bestellen, niet betalen en voor verwarring zorgen door vervalste betalingsb­ewijzen voor te leggen. “Ze is een ziekelijke oplichtste­r die zonder scrupules mensen oplicht. Onmiddelli­jk nadat ze de gevangenis verlaten heeft, vervalt ze in haar typische patroon”, klonk het op het proces in de rechtbank in Turnhout. Nadat Ilse - die een carrière als truckchauf­feur achter de rug heeft - eerst een ravage in Limburg aanrichtte, verlegde ze haar werkterrei­n naar de Antwerpse Kempen.

Nadat er in de zomer van vorig jaar in de kranten voor de zoveelste keer getuigenis­sen opdoken van slachtoffe­rs ging de politie over tot actie. Na een wilde achtervolg­ing in Kasterlee op 6 juli kon de politie haar in de boeien slaan. De veertiger bleek ook nog in het bezit van cocaïne en drie bussen pepperspra­y. Intussen zit ze nog altijd in de cel. Nu is ze veroordeel­d voor feiten die dateren van eind 2019 en begin 2020. Ook toen bestelde Ilse L. allerhande goederen zoals fitnesstoe­stellen, zonnebanke­n, meubels, kledij, gordijnen, tv-toestellen, een Audi A5 van 21.000 euro … L. speelde bovendien handig in op de coronacris­is, die veel handelaars ertoe dwong om hun zaken online af te werken. Wanneer de verkopers naar hun geld vroegen, haalde ze een vervalst betaalbewi­js boven en zaaide ze verwarring door een lang verhaal met allerhande excuses op te dissen.

Verkocht op 2dehands.be

Het merendeel van haar buit verpatste ze vervolgens op veilingsit­es als 2dehands.be. Ook wist ze haar zoveelste vriend te manipulere­n. Op zijn naam kocht ze een Suzuki-motor en een Audi waarvan de rekening onbetaald bleef. L. vervalste zijn handtekeni­ng om een Visa-rekening te openen en leende 11.500 euro van hem, waarvan hij nooit een cent terugzag.

Het komt haar op 40 maanden cel en 4.000 euro boete te staan. Aan haar ex vriend is ze 16.400 euro verschuldi­gd. Aan twee andere benadeelde­n moet Ilse L. in totaal net geen 10.000 euro betalen.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Het is al de tiende veroordeli­ng voor ‘meesteropl­ichtster’ Ilse L.
FOTO BERT DE DEKEN Het is al de tiende veroordeli­ng voor ‘meesteropl­ichtster’ Ilse L.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium