Het Belang van Limburg

Wildcamera filmt dieven die 75 coniferen stelen

-

DIEFSTAL Dieven gingen afgelopen weekend andermaal langs bij Planten Kenens in Beek. Ze stalen 75 coniferen, maar werden door een wildcamera gefilmd.

Op een perceel in de Schootstra­at, op de grens met Reppel en Gerdingen, zijn dieven in de nacht van zaterdag op zondag aan de haal gegaan met 75 coniferen. “Ze moesten niet veel moeite doen. De coniferen waren losgestoke­n om de wortelgroe­i in te perken. Zo kan je de conifeer vlot uit de grond trekken”, zegt eigenaar Peter Kenens.

Het bedrijf is sinds 2005 actief, levert aan de groothande­l, maar heeft ook een webshop waar particulie­ren planten kunnen kopen. Het verlies van 75 coniferen wordt geraamd op zowat 1.500 euro. In het verleden kreeg Planten Kenens al regelmatig ongewenst bezoek. “Diefstal van struiken en planten bij mezelf en andere kwekers, het is een oud zeer. De hoeveelhed­en die tegenwoord­ig gestolen worden, zijn wel opvallend groot. De dieven wisten perfect waar ze moesten zijn. Zo hebben ze alleen de grotere exemplaren meegenomen”, zegt Peter. Toch heeft hij nog een beetje geluk. “Omdat we regelmatig schade hebben door wroetende everzwijne­n en reeën, was er net op dit perceel een wildcamera opgesteld. Toen we de beelden hadden bekeken, zagen we perfect wie de planten is komen rooien.”

Als ze bij Planten Kenens geen reactie tot betaling op dit bericht krijgen, maken ze de beelden vandaag over aan de politie. “We laten een pv opmaken en de politie zal dan wel het nodige doen”, verwacht Peter Kenens.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? “Als de dieven hun rekening niet komen betalen, ga ik naar de politie”, zegt Peter Kenens.
FOTO ROGER DREESEN “Als de dieven hun rekening niet komen betalen, ga ik naar de politie”, zegt Peter Kenens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium