Het Belang van Limburg

Nieuwe McDonald’s al na tien weken klaar voor opening

- Jozef Croughs

HORECA SINT-TRUIDEN Vandaag opent de nieuwe McDonald’s aan de Industriel­aan in Sint-Truiden. Voorlopig is enkel de drive-in open. Er zijn 36 vaste medewerker­s aangeworve­n en 65 jobstudent­en.

Amper 10 weken waren nodig voor de bouw van de nieuwe vestiging. Binnen zijn er 130 zitplaatse­n en er is een buitenterr­as met 35 plaatsen. Klanten zijn welkom aan de dubbele drive-in. Wanneer de restaurant­deuren weer opengaan, zullen klanten er aan tafel bediend worden en er is ook een speelzone voor kinderen. Op de parking staan tien oplaadpale­n voor elektrisch­e wagens en twee voor elektrisch­e fietsen. “We hebben gekozen voor duurzaamhe­id. De Green Truck haalt het afval op en verwerkt het in zes verschille­nde deelstrome­n. We hebben ledverlich­ting, zonnepanel­en, een eigen opvang van hemelwater voor de toiletspoe­ling...”, zegt zaakvoerde­r David Cleynhens. Cleynhens werkt al 30 jaar voor McDonald’s, waarvan 4 jaar als zelfstandi­g franchisen­emer. De vestiging in Sint-Truiden wordt zijn vierde restaurant. “Ik heb altijd al een band gehad met SintTruide­n.

Wij wonen in Zoutleeuw en mijn echtgenote had een eigen zaak op het Sint-Martenplei­n”, vertelt Cleynhens.

Coronamaat­regelen

Alle werknemers kregen een opleiding van 125 uur, waarin ook coronamaat­regelen uitgebreid aan bod kwamen. Dat gebeurde in de vestiging van Kampenhout. “Uiteraard zijn er strenge maatregele­n om de gezondheid van de medewerker­s en klanten te garanderen. Zo is contactloz­e bediening de nieuwe standaard geworden, vragen we alle klanten om de handen te ontsmetten bij het binnengaan in het restaurant en wordt er aangedrong­en op contactloo­s of elektronis­ch betalen.”

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Er zijn 36 vaste medewerker­s en 65 jobstudent­en aangeworve­n.
FOTO JOZEF CROUGHS Er zijn 36 vaste medewerker­s en 65 jobstudent­en aangeworve­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium