Het Belang van Limburg

Lukaku is er en speelt

- Ludo Vandewalle

BELGIË - WALES WK-KWALIFICAT­IE MORGEN 20.45 UUR

Na vier coronageva­llen stuurde Romelu Lukaku’s club Inter vorige week maar al te graag de wereld in dat het zijn internatio­nals niet kon afstaan. “Mag niet van de overheid”, klonk het. Bij trainer Antonio Conte speelde het zeker mee dat zijn spelers zo wat extra rust zouden krijgen. Maar de situatie keerde. Eerst was het: heeft Lukaku corona of niet? Neen dus, zijn test maandag was negatief. Dan werd het: komt hij of komt hij niet? Ja, want hij werd in zijn bolide gespot op de luchthaven in Zaventem. Tot slot: speelt hij of speelt hij niet? Dat was eerst neen en daarna ja, want in België gelden minder strenge quarantain­eregels dan in Italië. Big Rom hoeft niet in isolatie en stond maandag al op het trainingsv­eld.

Maar goed dat Roberto Martinez zich niet heeft laten vangen. De bondscoach zette de 27-jarige topschutte­r aller tijden van de Rode Duivels vorige vrijdag toch op zijn selectieli­jst. Een gouden zet, want als Lukaku niet op die lijst had gestaan, had Martinez hem niet kunnen oproepen. Zo klaart de wereld bij de Duivels wat op, want na de afwezighei­d van Axel Witsel en Eden Hazard was het ontbreken van die derde steunpilaa­r een echte verzwakkin­g geweest.

Mangala naar huis

Van de 33 geselectee­rde spelers keerde er maandag eentje naar huis. Orel Mangala van VfB Stuttgart is niet hersteld van een dijblessur­e. Blijven voorlopig wel bij de selectie: Nacer Chadli en Dedryck Boyata. Beiden speelden al drie maanden niet en hebben net de training hervat. Vandaag trainen de Rode Duivels om 18 uur. Dat zal net als maandag in groepjes gebeuren.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium