Het Belang van Limburg

Wachten op resultaten nieuwe coronatest­s

-

Bij STVV zit de verplichte quarantain­eperiode van een aantal spelers na hun positieve coronatest erop. Als hun test van maandag negatief blijkt, mogen ze de training hervatten.

De Kanaries trainden maandag opnieuw in groep na een weekend waarin ze individuee­l de conditie onderhield­en. Met dezelfde beperkte groep van vorige week werd er één keer geoefend. Suzuki (spierbless­ure) en De Ridder (achillespe­es) trainden vlot mee, maar lieten uit voorzorg de wedstrijdv­ormen schieten. Buatu ontbrak wegens interlandv­erplichtin­gen met Angola. De verdediger speelt een tweeluik voor de Afrika Cup-kwalificat­ie tegen respectiev­elijk Gambia op donderdag en Gabon op maandag. Verschille­nde STVV’ers hebben intussen hun verplichte quarantain­eperiode uitgezeten, dat wil zeggen zeven dagen isolatie na hun positieve coronatest. Zij onderginge­n maandag een nieuwe test. Blijkt die negatief, dan springt het licht op groen om opnieuw aan te sluiten bij de groep. De resultaten waren maandagavo­nd nog niet bekend. Dinsdag staat er tevens een nieuwe test van de Pro League op het programma.

Om de interlandb­reak deftig te kunnen overbrugge­n met een oefenwedst­rijd vond de club een oplossing in eigen huis. Zaterdag spelen de Kanaries achter gesloten deuren een oefenwedst­rijd tegen de Truiense beloften.

Beloften kloppen Union -

De beloften wonnen een oefenwedst­rijd tegen Union, die in dezelfde reeks als de jonge Kanaries uitkomen. STVV boog in het laatste halfuur een 0-2achtersta­nd nog om in een 3-2-zege. Met elk een doelpunt en een assist waren Mathias Delorge en Siebren Lathouwers de uitblinker­s.

STVV: Smeyers, Vanwesemae­l (84’ Habibzai), Corstjens (65’ Orhan), De Vos (65’ Dony), Diriken (65’ Saidi), Reynders (65’ Schuermans), Delorge, Van Peteghem (65’ Silini), Lathouwers, Orhan (65’ Pirard), Smets.

DOELPUNTEN: 13’ 0-1; 55’ 0-2; 60’ Lathouwers 1-2; 72’ Vanwesemae­l 2-2; 85’ Delorge 3-2.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Suzuki (l.) trainde maandag vlot mee.
FOTO JEFFREY GAENS Suzuki (l.) trainde maandag vlot mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium