Het Belang van Limburg

KBVB onderzoekt mogelijke fraude van Seraing met coronatest­s

- Roger Cox en Sven Claes

CORONA 1B De Belgische Voetbalbon­d is een onderzoek gestart naar mogelijk gesjoemel van 1B-club Seraing met coronatest­s. Het gaat om het duel met Westerlo van 24 januari jongstlede­n.

Even terug naar die bewuste zondag. In ’t Kuipke staat de wedstrijd Westerlo-Seraing op de agenda. Een belangrijk­e confrontat­ie met het oog op de tweede plaats, die recht geeft op een barragedue­l met de nummer 17 uit de Jupiler Pro League. Staat daarin op het spel: een ticket voor die eerste klasse. Pech voor de Luikse club: in de aanloop naar die match is ze het slachtoffe­r van een corona-uitbraak. Een gehandicap­t team meldt zich dus aan in de Kempen en verliest uiteindeli­jk met 4-3.

Achteraf lekt in Westerlo uit dat Seraing gefraudeer­d zou hebben met coronatest­s om alsnog een zo valabel mogelijke ploeg op de been te brengen. Zo zouden spelers van het beloftenel­ftal met valse identiteit­sbewijzen coronatest­s hebben afgelegd in plaats van spelers uit de A-kern. Daardoor konden die spelen, hoewel ze niet getest waren of - erger nog - misschien in quarantain­e moesten zitten. Wie geen test heeft ondergaan, mag reglementa­ir gezien niet aantreden. Dat staat gelijk met een positieve test. Westerlo meldt het gerucht aan de Belgische voetbalbon­d, die intussen een onderzoek is opgestart. Zo zouden spelers van Seraing al verhoord zijn. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek. Welke sancties de club en de betrokken spelers eventueel boven het hoofd hangen, is vooralsnog niet duidelijk. Maar als dit verhaal klopt, is dat uiteraard wel een kwalijke zaak. De gezondheid van eigen spelers en tegenstand­ers op het spel zetten voor sportief gewin, kan niet door de beugel.

 ?? FOTO BELGA ?? Een beeld uit Westerlo-Seraing van 24 januari.
FOTO BELGA Een beeld uit Westerlo-Seraing van 24 januari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium