Het Belang van Limburg

“In vijf minuten alle lessen uitverkoch­t”

-

Keerzijde van de medaille van de enorme popularite­it van padel is dat het aanbod van padellesse­n de vraag ernaar niet kan volgen.

“Onze leden konden bijvoorbee­ld in groep inschrijve­n voor vijftien lesblokken en in vijf minuten waren die allemaal bezet”, getuigt Jens Vandevenne (foto) van TC Zelem. “De lesgevers krijgen bij ons slechts één terrein per dag ter beschikkin­g, omdat recreatief padel voorrang krijgt. Padel kan je trouwens perfect spelen zonder les en dat is een groot voordeel, maar vaak komen ze na twee tornooien toch vragen voor les. Je moet bijvoorbee­ld niet te hard slaan in padel. Dat is één van de meest voorkomend­e fouten. Tactiek is zeker zo belangrijk.”

Indoorveld­en

Vandevenne behoorde zelf tot de eerste lichting die het diploma Padeltrain­er Performanc­e behaalde voor gevorderde spelers. Op dit moment zijn er in Vlaanderen 105 gediplomee­rde padeltrain­ers. Nog eens 86 trainers volgen de opleiding, maar konden die - wegens corona - nog niet afronden. Vandevenne ging op eigen initiatief ook al twee keer op cursus in Madrid, waar onder meer de nummer één van de wereld traint.

“Als we het niveau willen optrekken, hebben we buitenland­se expertise nodig. Voor de betere spelers hebben we ook indoorveld­en nodig. Padel kan je in de winter doorspelen, maar dan krijg je een heel ander spel door vocht en koude. In andere provincies spelen vooral privé-investeerd­ers in op deze vraag. Ik ben benieuwd wanneer een eerste Limburgse tennisclub een binnenterr­ein opoffert voor padel.” Vandevenne is bij TC Zelem zowel tennis- als padeltrain­er en verantwoor­delijk voor allerlei activiteit­en. Daarom werkt hij nog maar halftijds in het onderwijs. “Met corona heb ik nu wel meer tijd, omdat er veel minder mag. Ik ben intussen verslaafd aan padel.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium