Het Belang van Limburg

Voogdijstr­ijd tussen Brad Pitt en Angelina Jolie blijft hard gaan

Peter Van Asbroeck wordt stem van parodie op ‘Komen Eten’

- Wout Desmytere

VECHTSCHEI­DING

VERENIGDE STATEN Al sinds 2016 zijn Brad Pitt en Angelina Jolie verwikkeld in een heuse vechtschei­ding. De toon wordt almaar bitsiger: nadat Jolie beweerde bewijs te hebben dat zij en haar kinderen door Pitt mishandeld werden, heeft volgens Amerikaans­e media nu ook hun oudste zoon Maddox tegen zijn vader getuigd.

Het gaat hard tussen Angelina Jolie (45) en Brad Pitt (57). Ze mogen dan wel meer dan vier jaar uiteen en twee jaar officieel gescheiden zijn, er is nog altijd niet beslist wie de voogdij over hun kroost krijgt. Hij wil gedeelde, zij eist volledige. In het midden van de vuurlinie: Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) en de tweeling Vivienne en Knox (12). Hun eerste drie kinderen zijn geadopteer­d, de laatste drie zijn biologisch.

Woedeaanva­llen

Zij zijn de inzet van de strijd, die stilaan op kruissnelh­eid lijkt te komen. Vorige week nog voegde Jolie nieuwe documenten toe aan haar dossier. Die zouden bewijzen dat zowel zij als de kinderen slachtoffe­r werden van huiselijk geweld. Volgens Jolie zijn ze allen bereid daarover te getuigen. Dat huiselijk geweld zou meteen de reden zijn waarom Jolie in 2016 de scheiding aanvroeg. Twaalf jaren waren ze samen geweest, waarvan twee getrouwd. Verhalen deden de ronde over de drugs- en alcoholpro­blemen van Pitt, gepaard met woedeaanva­llen. Uit bezorgdhei­d voor haar kroost vroeg Jolie het volledige hoederecht. Pitt werd er ook van beschuldig­d zijn oudste zoon Maddox, toen 15, geslagen te hebben.

Na een onderzoek werd de acteur vrijgespro­ken.

Achternaam

Enkele maanden later gaf Pitt toe dat hij boter op het hoofd had. “Ik kon een Rus onder tafel drinken met z’n eigen wodka.” Maar daar ging hij aan werken. Geen alcohol meer. Dat hij te weinig aandacht had gehad voor z’n kinderen en bruut was? Ook dat wilde hij toegeven. Maar fysiek geweld? Dat nooit. Toch mocht het niet baten. Alles werd een probleem: het verdelen van eigendomme­n, de alimentati­e en zeker de voogdij. Nadat dochter Shiloh haar naam zou veranderd hebben van ‘JoliePitt’ naar ‘Jolie’, lijkt nu ook oudste zoon Maddox zich resoluut aan de zijde van zijn moeder te scharen. Volgens internatio­nale pers heeft hij zelfs al getuigd voor de rechtbank. En niet in het voordeel van zijn vader. Of andere kinderen ook worden opgeroepen, moet de rechter nog beslissen. Wanneer de definitiev­e uitspraak zal vallen, is niet helemaal duidelijk.

Volgens bronnen dicht bij de acteur, is Pitt ‘helemaal kapot’ door de situatie. “Hun huwelijk kon toxisch zijn en uiteraard maakten ze ruzie. Maar ze hebben ook veel mooie momenten beleefd”, klinkt het. “Zelf heeft hij nooit uitgehaald naar Angelina. Dit lijkt op een doordachte, tactische zet.”

K3

PLOPSALAND

 ?? FOTO ISOPIX ?? De strijd tussen Angelina Jolie en Brad Pitt wordt almaar bitsiger.
FOTO ISOPIX De strijd tussen Angelina Jolie en Brad Pitt wordt almaar bitsiger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium