Het Belang van Limburg

’s Werelds meest bekende pech-zeehond is uit zijn lijden verlost

- DIERENLEED LONDEN

Hij werd op een Nederlands strand door zijn moeder in de steek gelaten, in Calais behandeld voor een ziekte en uit de Theems bij Londen gevist toen hij dreigde te stikken, maar nu is toch echt het einde gekomen voor de negen maanden oude zeehond Freddie.

Het nog jonge dier werd zondag op de oever van de Thames, meer dan 110 kilometer landinwaar­ts, aangevalle­n door een loslopende hond. Ondanks ingrijpen door passerende voetganger­s, raakte de zeehond zeer ernstig gewond. Zo ernstig dat behandelen­de artsen in het South Essex Wildlife Hospital besloten de zeehond maandagavo­nd uit zijn lijden te verlossen. “Zijn flipper is gebroken en uit de kom. Dat krijgen we niet meer goed, ook al omdat zeehonden een duikreflex hebben en niet goed ademen als ze onder narcose gaan”, zo verklaarde­n ze tegenover The Mirror.

Visgerei in de bek

De dood van Freddie is een schok voor het Britse publiek, dat in de ban was geraakt van de turbulente levensloop van de zeehond. Het dier kreeg in augustus in Nederland zijn naam in een dierenhosp­itaal, waar hij op krachten kwam nadat zijn moeder van het toneel was verdwenen. Vervolgens dook het dier op in het Franse Calais waar hij in januari van dit jaar moest worden behandeld aan longworm. Nog kwam er aan de reeks van ongelukjes in zijn leven geen einde, want geen twee weken geleden moest Freddie uit de Thames bij Engeland worden gevist, omdat hij een stuk visgerei in zijn bek en rond zijn nek had gekregen. Dat belemmerde hem te eten en ingrijpen was nodig. Ook dat avontuur liep goed af, maar de aanval van zondag werd Freddie fataal.

 ?? FOTO REPORTERS / SPLASH ?? Nog geen twee weken geleden moest Freddie worden verlost van een stuk visgerei.
FOTO REPORTERS / SPLASH Nog geen twee weken geleden moest Freddie worden verlost van een stuk visgerei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium