Het Belang van Limburg

De bank verkoopt nu ook internet

- Guido Cloosterma­ns

Klanten van Belfius kunnen binnenkort bij hun bank ook terecht voor een heel gamma aan telecomdie­nsten op maat. Beats is het eerste concrete resultaat van de samenwerki­ng tussen bankverzek­eraar Belfius en telecombed­rijf Proximus.

Belfius en Proximus sloten vorig jaar een strategisc­he samenwerki­ngsovereen­komst. Samen willen ze een antwoord bieden op de komst van de grote technologi­ebedrijven en aan het groeiend aantal aanbieders van mobiele bankdienst­en.

Belfius kondigde eerder al aan een nieuwe online bankdienst te ontwikkele­n voor Proximus-klanten die dit najaar wordt gelanceerd onder de naam Banx. Proximus van zijn kant engageerde zich om voor klanten van Belfius een aanbod te ontwikkele­n op het vlak van internet, (mobiele) telefonie en televisie.

Onder de naam Beats start vandaag woensdag in enkele bankkantor­en een test met de nieuwe formules. Vanaf 6 april wordt het aanbod voor bepaalde doelgroepe­n uitgerold in alle Belfius-kantoren en in het najaar zullen klanten ook digitaal kunnen intekenen via de Belfius app. De merknaam Beats heeft niets te maken met de gelijknami­ge producent van hippe hoofdtelef­oons.

Alles in één

Het nieuwe aanbod van Belfius werd gelanceerd onder de ronkende titel “De bankrekeni­ng is dood. Leve Beats”. Een boutade, aldus CEO Marc Raisière van Belfius. “Maar met Beats slaan we resoluut de weg van de toekomst in.” Concreet omvat Beats drie pakketten met bankdienst­en (kaarten en rekening) die gecombinee­rd kunnen worden met drie pakketten met telecomdie­nsten (tv, internet, telefonie, mobiele diensten). Welk pakket en welke combinatie het beste overeenkom­t met de wensen van de klant wordt bepaald op basis van een eenvoudige vragenlijs­t. Het bankaanbod omvat drie formules: Free, een gratis digitale rekening voor basisbehoe­ften; New, een full-service rekening inclusief een aantal bijkomende diensten; en More, een fullservic­e rekening met een breed gamma diensten.

Binnen het telecomaan­bod zullen klanten eveneens kunnen kiezen tussen drie pakketten. Alle formules houden rekening met het individuel­e profiel van de klant en de gezinstoes­tand. Iemand die veel reist, heeft misschien baat bij een bepaald soort kredietkaa­rt, een groot gezin is wellicht geïnteress­eerd in een formule met uitgebreid dataverbru­ik. Klanten blijven uiteraard de keuze hebben tussen het gecombinee­rde of afzonderli­jke bank- of telecompak­ket. “De lancering van Beats is het bewijs dat de creatie van lokale ecosysteme­n en de alliantie van twee sterke lokale merken ons in staat stelt een completer, innovatiev­er dienstenaa­nbod te creëren ten voordele van onze klanten”, vindt Guillaume Boutin, CEO van Proximus.

Goede doelen

Opvallend is dat Belfius voor elke klant ook een goed doel ondersteun­t. Het goede doel wordt door de klant zelf gekozen in de sectoren gezondheid, solidarite­it en milieu, zoals het Antikanker­fonds, Rode Neuzen Dag, Viva for Life en Airscan, een milieuproj­ect dat de luchtkwali­teit meet, onder meer in scholen. “We kiezen voor een totaal nieuwe klantenben­adering waarbij klanten meteen ook kunnen kiezen in welke actiedomei­nen Belfius zal bijdragen tot een meer duurzame, Belgische maatschapp­ij”, aldus Raisière. Beide bedrijven brengen een uitgebreid­e klantenbas­is samen. Belfius behoort met 3,5 miljoen klanten tot de Belgische top vier. Proximus telt ruim 1,1 miljoen klanten die minstens één mobiel en vast product hebben.

“Met Beats slaan we resoluut de weg van

de toekomst in”

Marc Raisière

CEO Belfius

 ?? FOTO BELGA ?? CEO Marc Raisière van Belfius en CEO Guillaume Boutin van Proximus bij de onderteken­ing van het partnershi­p.
FOTO BELGA CEO Marc Raisière van Belfius en CEO Guillaume Boutin van Proximus bij de onderteken­ing van het partnershi­p.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium