Het Belang van Limburg

Unizo en Liantis verkassen naar Herkenrode­singel Hasselt

- VERHUIZING HASSELT Dominiek Claes

In het najaar van 2022 zullen de 120 medewerker­s van de werkgevers­organisati­e Unizo Limburg en de gelieerde HR-dienstengr­oep Liantis verhuizen naar hun nieuwe stek aan de Herkenrode­singel in Hasselt.

Het was al een tijdje duidelijk dat Unizo Limburg en Liantis (het vroegere Sofim/ADMB) hun oog hadden laten vallen op een stuk bedrijveng­rond aan de Herkenrode­singel, in de buurt van Mediahuis en Carglass.

Sinds dinsdag is de kogel eindelijk door de kerk. Er is een akkoord met de ontwikkela­ars van Herkenrode Developmen­t, een samenwerki­ng tussen Ciril (Democo) en Futurn.

Najaar 2022

De architecte­n van Mamu zijn aan het werk gezet om een passend gebouw uit te tekenen. Het resultaat is een gebouw van 5.200 m2 kantooropp­ervlakte, dat aan de eisen van de bewoners en aan alle duurzaamhe­idsvereist­en moet voldoen. Zo wordt er gebruikgem­aakt van een lucht/water-warmtepomp­systeem en klimaatpla­fonds, en wordt het regenwater van het dak gefilterd en hergebruik­t. De werkgevers­organisati­e Unizo

Limburg hoopt er met zijn 22 medewerker­s tegen het najaar van 2022 zijn intrek te kunnen nemen. “Wij zullen er de begeleidin­g en het persoonlij­k contact met de Limburgse zelfstandi­gen en ondernemer­s nog beter ter harte kunnen nemen”, zegt CEO Bart

Lodewyckx.

Ook de ruim 100 werknemers van HR-dienstengr­oep Liantis - drie jaar geleden gegroeid uit de fusie van ADMB, Zenito en Provikmo - zullen dan mee verhuizen. Liantis levert diensten zoals loonbereke­ning, verzekerin­g, kinderbijs­lagfonds en recruterin­g en selectie aan. “De huidige crisis mag ons er niet van weerhouden om verder te investeren in de ondersteun­ing van onze ondernemer­s”, zegt gedelegeer­d bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis. Unizo en Liantis worden beide eigenaar van het gebouw. Wat er gaat gebeuren met het bestaande gebouw aan de Maastricht­ersteenweg in Hasselt, is nog niet duidelijk.

 ?? FOTO MAMU ?? Zo gaat het nieuwe gebouw van Unizo en Liantis in Hasselt eruitzien.
FOTO MAMU Zo gaat het nieuwe gebouw van Unizo en Liantis in Hasselt eruitzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium