Het Belang van Limburg

Spelletje met vuur loopt helemaal uit de hand

- WONINGBRAN­D DIEST tb,vdt

Twee huizen in Webbekom zijn onbewoonba­ar na een zware brand maandagavo­nd. Het vuur ontstond toen een jongen op zijn kamer met vuur aan het spelen was.

Brandweer en politie rukten maandag rond 18 uur uit voor een brand op het Parelserf in Webbekom. Bij aankomst van de hulpdienst­en sloegen de vlammen door het dak van het huis. De politie ging uit veiligheid­soverwegin­gen onmiddelli­jk over tot het ontruimen van de aanpalende woningen. De brand die in alle hevigheid woedde, sloeg echter snel over naar één van die huizen. De brandweer kon niet verhindere­n dat twee huizen volledig uitbrandde­n. De andere aanpalende woning liep zware rookschade op.

Brandwonde­n

Uit onderzoek blijkt dat het 9-jarige zoontje op zijn slaapkamer met vuur aan het spelen was. Dat bevestigt het Leuvense parket. De 40-jarige vader heeft geprobeerd het vuur nog te doven, maar liep daarbij lichte brandwonde­n op. Marie-Therese (69), een van de bewoonster­s, is zwaar onder de indruk van de feiten. “Ik nam plots een rookgeur waar, maar kon die niet meteen thuisbreng­en. Tot mijn buurman kwam aanbellen en me vertelde dat er bij hem brand was uitgebroke­n. Daarop heb ik mijn zus, die bij mij inwoont, ook meteen uit de woning gehaald. We zijn alles kwijt.” Marie-Therese kon bij haar zoon terecht en ook vrienden kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Ook de andere getroffen gezinnen brachten de nacht door bij familie of vrienden. “Dinsdag zochten we in samenwerki­ng met het woonbureau Diest Uitbreidin­g naar twee andere huizen voor de getroffen gezinnen”, aldus burgemeest­er Christophe De Graef.

“Ik nam plots een rookgeur waar, maar kon die niet meteen

thuisbreng­en. Tot mijn buurman kwam

aanbellen”

Marie-Therese

Getroffen bewoonster

 ?? FOTO VDT ?? Het huis waar het vuur ontstond en een aanpalend huis zijn onbewoonba­ar na de hevige brand.
FOTO VDT Het huis waar het vuur ontstond en een aanpalend huis zijn onbewoonba­ar na de hevige brand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium