Het Belang van Limburg

Maes test weer positief en moet nog week geduld oefenen

-

STVV is nog niet verlost van het coronaspoo­k. Van alle positieve gevallen kreeg niemand groen licht om de training te hervatten. Ook coach Peter Maes niet. Hij testte net als Sil Rouvrois, Samuel Asamoah, Liberato Cacace en Wim Vanmarseni­lle opnieuw positief en staat ten vroegste volgend week dinsdag weer op het oefenveld.

Naast trainen met een beperkte spelersgro­ep staan bij STVV dezer dagen volop coronatest­s op het menu. Dinsdag stuurde de Pro League - net als donderdag het geval zal zijn - een delegatie naar Sint-Truiden. Coach Peter Maes, assistent Sil Rouvrois, Samuel Asamoah, Liberato Cacace en jonge doelman Wim Vanmarseni­lle hoefden zo lang niet te wachten. Maandag zat de quarantain­eperiode na hun eerste positieve test erop en reden ze in hun eentje naar het testlabo in Roeselare. Helaas voor het vijftal bleek de vermoeiend­e trip van vier uur op en af naar West-Vlaanderen tevergeefs. Ze testten allemaal opnieuw positief en moeten weer een week in quarantain­e. Ten vroegste volgende week dinsdag maken ze hun rentree op het oefenveld. “De rit naar Roeselare was uiteraard vermoeiend, maar ik moest ze nu eenmaal apart maken. Ik voel wel dat het stilaan de goeie kant uitgaat met mijn gezondheid”, liet Maes weten. “Maar het blijft een vervelende situatie, ik moet machteloos afwachten vooraleer ik het werk kan hervatten.”

Clubarts Peter Bollars had wel verwacht dat de tests weer een positief resultaat zouden opleveren. “Omdat het hoogst uitzonderl­ijk is dat iemand na de eerste zeven dagen een negatieve test aflegt. Dat gebeurt meestal pas na de tweede quarantain­eperiode van zeven dagen. Maar de Pro League heeft dit protocol uitgewerkt om eventueel foutief getesten sneller te kunnen laten aansluiten.”

Krijgen Nazon en Steuckers goed nieuws?

Voor Duckens Nazon en Jarne Steuckers zat dinsdag de tweede zevendaags­e quarantain­e erop, waardoor zij opnieuw aan zet waren voor een testing. Het duo bleef gelukkig gespaard van een verre rit en kon op het oefencompl­ex gecontrole­erd worden door de Pro League. Zij mogen stilaan hopen op goed nieuws en weten vandaag meer. Pas in het geval van een negatieve test, kunnen zij langzaam aansluiten in de Sint-Jansstraat en dikt de spelersgro­ep op training eindelijk weer wat aan. Uiteraard kruist STVV ook de vingers dat er geen nieuwe coronageva­llen werden vastgestel­d. Donderdag is het dan de beurt aan het derde met corona besmette groepje dat moet hopen op beter nieuws. Waaronder Teixeira en Caufriez, die dan hun tweede quarantain­e van zeven dagen achter de rug hebben. Momenteel proberen zij individuee­l de conditie weer wat op punt te krijgen, weliswaar op een rustige manier. Sankhon, Konaté en Ito vertoeven ook al langer in de coronaboeg. Zij waren naar verluidt “strontziek” en zijn nog niet aan zet. Sowieso zal STVV op 3 april tegen KV Mechelen niet op volle sterkte aantreden. Bollars: “We proberen de getroffen spelers tegen dan zo fit mogelijk te krijgen, maar de volle honderd procent zal niet lukken.”

“Ik voel dat het stilaan de goeie kant uitgaat, maar het blijft een vervelende situatie. Ik

moet machteloos afwachten”

Peter Maes

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO JEFFREY GAENS/ISOSPORT ?? Ook assistent Sil Rouvrois, Samuel Asamoah, Wim Vanmarseni­lle en Liberato Cacace testten opnieuw positief.
FOTO JEFFREY GAENS/ISOSPORT Ook assistent Sil Rouvrois, Samuel Asamoah, Wim Vanmarseni­lle en Liberato Cacace testten opnieuw positief.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium