Het Belang van Limburg

Hannes Wolf trekt naar Leverkusen van Bailey

- Arno Schepers

BUITENLAND­S VOETBAL BAYER LEVERKUSEN Leverkusen heeft afscheid genomen van coach Peter Bosz. Hannes Wolf, dit seizoen nog aan de slag bij KRC Genk, werd dinsdagmid­dag voorgestel­d als nieuwe hoofdcoach en neemt het roer over tot het einde van het seizoen. “Als de vraag komt om trainer te worden van Leverkusen, twijfel je niet”, aldus de 39-jarige Duitser.

Bundesliga-club Bayer Leverkusen heeft dinsdag afscheid genomen van haar coach Peter Bosz. De 57-jarige Nederlande­r betaalt de tol voor drie competitie­nederlagen in de laatste vier wedstrijde­n en de verrassend­e uitschakel­ing in de Europa League tegen het Zwitserse Young Boys. Bosz was sinds december 2018 aan de slag bij de Duitse subtopper. Hij leidde de club uiteindeli­jk 108 wedstrijde­n. Zijn opvolger tot het einde van het seizoen is Hannes Wolf. De 39-jarige Duitser werd in september vorig jaar nog ontslagen bij Racing Genk omwille van de tegenvalle­nde resultaten. Sindsdien was hij bij de Duitse voetbalbon­d aan de slag als coach van de nationale U18.

Vol gas vooruit

“Als de vraag komt om coach te worden van Leverkusen, twijfel je niet”, lichtte de ex-Genk-coach zijn beslissing dinsdagmid­dag toe op de persvoorst­elling. “Voor mij zijn het bijzondere dagen. Ik wil graag de Duitse voetbalbon­d bedanken voor hun begrip. Zij hebben ervoor gezorgd dat deze overstap naar Leverkusen vlot kon verlopen. Dat is geweldig. We moeten de volgende acht speeldagen knallen. Ons doel is Europees voetbal, maar we starten stap per stap. Ik wil eerst genoeg tijd spenderen met de jongens en hen beter leren kennen. Daarna moeten we samen vol gas vooruit om ons doel te bewerkstel­ligen.”

De club van ex-Genkie Leon Bailey staat na 26 speeldagen in de Bundesliga zesde, met 40 punten. Het telt zeven punten achterstan­d op nummer vier Eintracht Frankfurt, dat de laatste Champions League-plaats bezet.

 ?? FOTO ISOPIX ?? “Als de vraag komt om coach te worden van Leverkusen, twijfel je niet”, lichtte de ex-Genk-coach zijn beslissing toe.
FOTO ISOPIX “Als de vraag komt om coach te worden van Leverkusen, twijfel je niet”, lichtte de ex-Genk-coach zijn beslissing toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium