Het Belang van Limburg

Colson geschorst voor match tegen Maaseik

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL EUROMILLIO­NS VOLLEY LEAGUE Martijn Colson (Menen) mist dit weekend de match tegen zijn ex-club Maaseik. De Lommelaar kreeg van de bond een schorsing van één speeldag na zijn rode kaart tegen Roeselare.

Colson ging op 10 maart verbaal in de clinch met scheidsrec­hter Herbots. Die stuurde hem definitief van het parket, uitzonderl­ijk in het volleybal. Enkele dagen geleden meldde de bond Colson per mail dat hij zaterdag niet mag aantreden tegen Maaseik.

“De rode kaart was al zwaar overdreven”, reageert Colson. “Die sanctie is er om in te grijpen bij situaties die uit de hand dreigen te lopen. Ik herinner me een moment toen Matias Raymaekers onder het net doorliep om Joppe Paulides een spreekwoor­delijk pak rammel te geven. Dat is een rode kaart. Ik heb wat geroepen in the heat of the moment. Als dit de norm zou zijn, dan zijn Jelte Maan en Hendrik Tuerlinckx na elke Maaseik-Roeselare één speeldag geschorst. Ja, ik vind dit zwaar overdreven.”

Geen buitenland­s avontuur

Voor de 26-jarige Lommelaar, die in West-Vlaanderen einde contract is, komt er zo vroeger dan gepland een einde aan het seizoen. De wedstrijd in Maaseik is voor Menen, dat zich niet meer kan plaatsen voor de titelfinal­e, immers de laatste. “Momenteel kan ik nog geen klare wijn schenken over mijn toekomst. Ik ben enkele binnenland­se opties aan het bekijken. Het buitenland? Die piste heb ik afgesloten. Voor middenmann­en valt er daar niet veel te rapen. Die positie wordt door de meeste clubs als laatste ingevuld. Uiteraard met de laatste restjes budget. Pieter Verhees is niet voor niets naar België teruggekee­rd”, besluit Colson.

 ?? FOTO VDB ?? De Lommelaar kreeg van de bond een schorsing van één speeldag na zijn rode kaart tegen Roeselare.
FOTO VDB De Lommelaar kreeg van de bond een schorsing van één speeldag na zijn rode kaart tegen Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium