Het Belang van Limburg

Pelt-keeper Vanhengel wordt pizzabakke­r

-

Jan Vanhengel zet het voetbal (even?) on hold. De pas 23-jarige doelman van Esperanza Pelt wordt cateraar in bijberoep.

“De zin voor het voetbal is niet weg, maar ik wil iets nieuws proberen”, legt Vanhengel uit. “Corona heeft me de tijd gegeven om daarover na te denken. Als ik me niet voor 100 procent kan inzetten voor de club, doe ik het liever zo. Daarom heb ik deze beslissing genomen, in overleg met sportief verantwoor­delijke Frank Goossens.” Vanhengel, die sinds zijn komst in 2019 (van Olympic Wijgmaal) eerste keuze was op De Roosen, legt zich toe op zijn andere passie: koken. “Ik wil bij wijze van proef één jaar op zelfstandi­ge basis catering proberen. Als kind mocht ik thuis altijd mee helpen in de keuken en dat heb ik altijd met plezier en overgave gedaan. Tijdens de coronaperi­ode ben ik samen met mijn vriendin

Myrthe pizza’s beginnen bakken. Bereid met verse producten en met aangepaste drankjes. We hebben dan een afhaalform­ule uitgetest met vrienden en kregen overal compliment­jes. Wij willen de feestjes bij de mensen aan huis doen en verplaatse­n ons met een mobiele bakoven. Geen grote foodtruck dus, maar een aanhangwag­en, die vlot bij de mensen in de tuin kan. Het is maar een bijberoep hé.”

“Op 1 juli starten wij. Mijn hoofdberoe­p wordt kine. Daarvoor heb ik tenslotte vijf jaar gestudeerd. Vanaf woensdag begin ik trouwens aan een stage van vier weken bij OH Leuven. En moest de catering tegenvalle­n, dan is een terugkeer naar het voetbal zeker aan de orde.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jan Vanhengel.
FOTO DICK DEMEY Jan Vanhengel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium