Het Belang van Limburg

Lagere school De Griffel week dicht

-

Basisschoo­l De Griffel in Eisden Tuuinwijk sluit voor een week de deuren voor de leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De kleuters aan de overkant van de straat mogen wel nog naar school.

“Na een hele ochtend van overleg is er in samenspraa­k met het CLB, de gemeente Maasmechel­en en het schoolbest­uur besloten om de lagere school voor een week te sluiten. Het gaat over 220 leerlingen. We zijn al een week bezig. Dan valt hier iemand uit, dan daar een paar kinderen en een juf. Het CLB weet ook niet meer waar het zit. Vandaar deze beslissing”, aldus directeur Kris Salden van De Griffel.

Dinsdag nog mochten de leerlingen van de zesde klas weer terug naar school na een week quarantain­e. “In feite zijn momenteel slechts drie juffen en twee kinderen ziek thuis. Daar kwamen dan nog eens twee klassen van het derde leerjaar bij. Het is een soort sneeuwbale­ffect. Het grote probleem was hoe we alles en iedereen gingen opvangen”, zegt de directeur, die op een bepaald moment negen leerkracht­en moest missen. “We willen geen families meer blootstell­en aan het virus.” Wanneer de besmetting­en onder controle zijn, mogen de leerlingen van de lagere school opnieuw naar school op donderdag 1 april. De leerkracht­en organisere­n intussen afstandson­derwijs.

Kleuters

De kleutersch­ool (130 leerlingen) die aan de overkant van de Marie-Joséestraa­t is gehuisvest, blijft wel gewoon open. “Indien de ouders beslissen om hun kleuter ook thuis te houden, hebben we daar begrip voor. Ook daar volgen we de situatie nauw op.”

Ook de voor- en naschoolse opvang Het Griffeltje zal vanaf vandaag niet meer open zijn voor kleuters.

DILSEN-STOKKEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium