Het Belang van Limburg

‘Dertigers’ pikken in april de draad weer op

-

DERTIGERS ÉÉN

Voor het laatst gezien in het voorjaar van 2020, binnenkort weer op Eén: de vriendengr­oep uit Dertigers. Het derde seizoen van de populaire serie start op maandag 5 april en zal zes weken lopen. En daarin krijgen zowat alle personages af te rekenen met hun eigen dosis moeilijkhe­den.

Nog voor het tweede seizoen van Dertigers vorig jaar van start ging, was het derde al besteld. Dat start over twee weken op Eén. Voor wie niet helemaal meer mee is: even recapitule­ren. Allereerst is er Saartje (Kim Van Oncen), die vorig seizoen onverwacht haar relatie met Pieter (Yannick De Coster) stopzette en naar Londen vertrok. Dat deed ze onder lichte dwang van Pieters ex An, maar dat houdt ze voor zichzelf. Even onverwacht als ze vertrok, staat ze plots terug in België. Haar vrienden snappen er niks van en een goeie uitleg krijgen ze ook niet.

Maar de rest van de vriendenkr­ing heeft ook zo zijn eigen katten te geselen. Zo heeft Tinne (Evelien Van Hamme), net nu zij en Bart (Tom Dingenen) uit elkaar zijn, te horen gekregen dat ze zwanger is. Dat brent niet alleen strubbelin­gen teweeg tussen haar en Bart, maar ook met Alex (Kristof Goffin) en Elias (Yemi Oduwale). Zij mogen dan wel hun trouwfeest aan het voorbereid­en zijn, hun kinderwens steekt steeds feller de kop op. Maar bij hen gaat dat niet zo vanzelfspr­ekend. De enige die het min of meer op een rijtje lijkt te hebben, is Nora (Ellen Verest). Zij is dolverlief­d op haar Hans en ook het contact met haar plusdochte­r Claire loopt perfect. Maar de realiteit blijft wel dat zij 37 is en Hans al 58. Ze hebben beiden andere verwachtin­gen van het leven en iemand zal water bij de wijn moeten doen.

Het nieuwe seizoen van Dertigers is vanaf 5 april elke maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op Eén te zien. Wie niet kan wachten, kan het hele boeltje meteen volledig bekijken via VRT NU.

 ??  ?? Op 5 april keren de dertigers terug naar Eén. FOTO © VRT - MAARTEN DE BOUW
Op 5 april keren de dertigers terug naar Eén. FOTO © VRT - MAARTEN DE BOUW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium