Het Belang van Limburg

ONZE TV-TIPS

-

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Kat Zonder Grenzen

PLAY4, WO, 21.35U

1

Kat Kerkhofs spreekt in Kat

Zonder Grenzen met transgende­rs, maar ook met hun partner om te weten hoe het is om samen te leven met iemand die een ander geslacht aanneemt. Winne en Liesbeth zijn 26 jaar getrouwd, maar na tien jaar huwelijk besefte Winne - die als man werd geboren - dat ze zich als vrouw identifice­ert. Kat spreekt ook met Laura en Mats, die binnenkort trouwen. Mats was vroeger een vrouw en is bezig met de transforma­tie. (tove)

De kinderen van Ruinerwold

NPO 1, WO, 21.30U

2

Jessica Villerius maakte een vierdelige docu over het bizarre verhaal dat zich in het dorpje Ruinerwold afspeelde. Een man leefde er met zijn kinderen compleet afgezonder­d van de buitenwere­ld. Uit onderzoek bleek dat zes van zijn negen kinderen jarenlang op een boerderij werden vastgehoud­en, onder invloed van een religieuze ban. De vader zou hen hebben mishandeld en seksueel misbruikt. Villerius sprak met de vier oudste kinderen die voor één keer praten. (tove)

Pano

EÉN, WO, 21.25U

3

Nooit eerder circuleerd­en er zoveel frauduleuz­e berichten: van zogezegde postpakket­jes die op ons wachten tot valse coronacomp­ensaties. Achter berichten zitten netwerken van ‘phishers’ die zich voordoen als iemand anders om zo onze persoonlij­ke gegevens te stelen. Pano dook in de wereld van de online oplichting. Honderden gesprekken met ‘phishers’ in afgesloten chatgroepe­n tonen hoe makkelijk het is om slachtoffe­rs om de tuin te leiden. (tove)

→ Bekijk de tv-gids van de hele week op hbvl.be/tv-gids

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium