Het Belang van Limburg

Ouders zijn parkeerboe­tes aan school beu: “Buiten proportie”

- Jozef Croughs

Bewoners en ouders zijn de bekeuringe­n door de lokale politie aan het dorpsschoo­ltje BSGO De Letterfant in Engelmansh­oven – Gelinden beu. Zij vragen begrip voor de periode dat de werken in hun straat nog duren. “De boetes zijn buiten proportie”, zegt Daisy Vandersmis­sen.

Vorig jaar in maart begonnen de nutswerken aan de Driewilgen­straat in Gelinden. Alles verliep vlot en met een wederzijds begrip tussen de bewoners en de aannemer van de wegenwerke­n. Tot men aan het tweede deel van de Driewilgen­straat begon. “Na de herinricht­ing van het eerste deel van de straat bleven er slechts drie parkeerpla­atsen over aan de school. Die worden ingenomen door leerkracht­en”, zegt Daisy. “Ouders die hun kinderen willen afhalen op school zijn daardoor verplicht om fout te parkeren op voetpaden of voor inritten van bewoners. Anders moeten ze hun auto heel wat verder ergens achterlate­n. De werken zijn normaal afgelopen in de tweede helft van april. Daarom vind ik het zo sneu dat de politie nu nog snel wat pv’s van 116 euro opstelt voor fout parkeren. Dat is buiten proportie. Bijna een jaar lang verliep het haast zonder problemen. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om nog een paar weken rekening te houden met de parkeerpro­blemen.”

Begrip tonen

Ingrid Kempeneers, schepen van Openbare Werken, kent het probleem in Gelinden. “Het parkeerpro­bleem in de Driewilgen­straat is van alle tijden”, zegt ze. “Op piekmoment­en is er een tekort aan parkeerpla­atsen aan de school. De ouders willen zo dicht mogelijk bij de school parkeren, wat niet evident is. Zodra de werken zijn afgerond, zou dat probleem deels zijn opgelost. Het pleintje tegenover de school wordt dan parking. Nu wordt dat nog ingenomen door voertuigen en machines van de aannemer van de wegenwerke­n. Tot eind april is het nog aanpassen voor iedereen. Ik zal er bij de korpschef ook op aandringen om begrip te tonen en niet meteen te sanctioner­en bij een parkeerove­rtreding”, besluit Kempeneers.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? “De boetes zijn buiten proportie”, zegt Daisy Vandersmis­sen.
FOTO JOZEF CROUGHS “De boetes zijn buiten proportie”, zegt Daisy Vandersmis­sen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium