Het Belang van Limburg

CONTROLES

-

GEETBETS

Op de Steenweg naar Kortenaken is een bestuurder betrapt die zowel onder invloed was van alcohol als drugs. De politie controleer­de de dertiger naar aanleiding van zijn rijstijl. Hij is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt.

HEUSDEN-ZOLDER

De politie heeft dinsdag snelheidsc­ontroles gehouden op negen locaties. Op de grote verkeersas­sen en invalswege­n werden 1.083 voertuigen gecontrole­erd. Daar werden 77 bestuurder­s geflitst, wat neerkomt op zo’n 7 procent. Tegelijk werd ook een flitstoest­el ingezet op de kleinere wegen, in woonwijken met specifieke kenmerken en problemen. In die straten werden 183 bestuurder­s gecontrole­erd op hun snelheid en konden 65 bestuurder­s betrapt worden op te snel rijden, wat neerkomt op ruim 35 procent. Een bestuurder werd betrapt aan een snelheid van 92 km/u in de Irislaan waar de snelheid beperkt is tot slechts 30 km/u. Deze bestuurder zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoor­den en komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs. Buiten deze vaststelli­ngen kon ook nog een vrachtwage­nchauffeur betrapt worden op het negeren van het tonnagever­bod op de M. Schepersla­an.

BOCHOLT/KINROOI

Politie Carma heeft dinsdag verkeersco­ntroles gehouden in Kinrooi en Bocholt. Dertien bestuurder­s reden zonder gordel en kregen een pv. De agenten betrapten ook een bestuurder die geen voorrang verleende aan een oversteekp­laats voor voetganger­s. Een bestuurder zonder geldig rijbewijs kreeg ook een boete. Een bromfiets zonder geldige verzekerin­g is getakeld. Tijdens de actie werden ook nog overtredin­gen vastgestel­d voor drugs: rijden onder invloed en bezit van gebruikers­hoeveelhed­en cannabis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium