Het Belang van Limburg

Nazon test negatief, maar reist tegen de zin van club naar nationale ploeg Haïti

-

Alle coronatest­s van dinsdag bij STVV waren negatief. Ook die van Duckens Nazon en Jarne Steuckers, maar dat goede nieuws betekent niet dat het duo meteen bij de groep kan aansluiten. Steuckers voelt zich niet kiplekker en werkt eerst een individuee­l programma af, terwijl Nazon van zijn negatieve test gebruikmaa­kte... om naar de nationale ploeg van Haïti af te reizen. Tegen de zin van STVV.

Na de coronatest­s van de Pro League op dinsdag was het in Sint-Truiden woensdag naarstig wachten op de resultaten. Vooral Duckens Nazon was zenuwachti­g. De spits had zijn zinnen gezet om de nationale ploeg van Haïti te vervoegen. Die werkt deze week immers twee WK-kwalificat­iewedstrij­den af. Vanavond om 22 uur Belgische tijd tegen Belize, zondag op bezoek bij SaintLucia. Uiteindeli­jk kreeg Nazon goed nieuws: zijn coronatest bleek negatief, waardoor het licht op groen sprong om op het vliegtuig te stappen. STVV was nochtans niet happig om de spits te laten vertrekken. Nazon kon door zijn coronabesm­etting twee weken niet trainen en verkeert niet in optimale conditie. Maar de bonkige aanvaller is nu eenmaal niet de meest stuurbare pion en dreef samen met de Haïtiaanse federatie en zijn management zijn wil door.

Allemaal negatief

Naast die van Nazon bleken - tot grote opluchting binnen de club ook alle andere coronatest­en van dinsdag negatief. De virusuitbr­aak op Stayen lijkt zo ingedijkt. Ook Jarne Steuckers mag de trainingen hervatten. Al voelt het talent zich nog niet kiplekker en zal hij eerst een individuee­l programma afwerken. Datzelfde geldt voor Ibrahima Sankhon en Mory Konaté. Het resultaat van hun dinsdagtes­t was nog niet bekend, maar ook zij mogen hopen op goed nieuws na twee weken ziekte. De fitte zestienkop­pige A-kern van STVV had woensdag vrij, vandaag wordt er wel weer geoefend in de Sint-Jansstraat. Davy Heymans, Jurgen De Braekeleer en Yasuaki Osato leiden opnieuw de training. Coach Peter Maes, assistent Sil Rouvrois en physical trainer Stefan Winters blijven in quarantain­e. Winters wordt eind deze week opnieuw getest.

Suzuki en De Ridder voluit?

Heymans verwacht dat Steve De Ridder en Yuma Suzuki vandaag weer voluit kunnen gaan. De Ridder

kampte de voorbije dagen met problemen aan de achillespe­es, maar het ergste leed lijkt geleden. Idem voor Suzuki, die nog weinig hinder ondervindt aan de hamstrings. Vrijdag traint STVV in de namiddag, zaterdag staat de oefenwedst­rijd tegen de beloften geprogramm­eerd op Stayen. Aftrap om 10.30 uur achter gesloten deuren.

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Samen met de Haïtiaanse federatie en zijn management dreef Nazon zijn wil door en vertrok hij naar Haïti.
FOTO JEFFREY GAENS Samen met de Haïtiaanse federatie en zijn management dreef Nazon zijn wil door en vertrok hij naar Haïti.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium