Het Belang van Limburg

BELGIË - WALES 3-1 Coach Martinez blijer met bravoure dan met goals

Even schrikken en dan op een drafje naar winst. Ziedaar België-Wales samengevat in 38 letters. “We toonden bravoure”, aldus Roberto Martinez.

- Kristof Liberloo

Het was even schrikken bij die 0-1, toch?

Roberto Martinez: “Wales startte inderdaad beter aan de wedstrijd. Zo heel vreemd is dat niet. Als thuisploeg ben je tegenwoord­ig eigenlijk in het nadeel. Er zijn geen fans en dat geeft de bezoekers extra moed. Wales toonde in die periode zijn individuel­e klasse en scoorde, waardoor we het moeilijker kregen dan verwacht. Dan kan je twee dingen doen: je erbij neerleggen of bravoure tonen. Wij kozen voor dat laatste. Ik ben heel blij met de veerkracht die we toonden. Het hoefde vandaag niet allemaal mooi te zijn, we moesten vooral winnen.”

Zonder al te veel energie te verspillen?

“We hebben veel energie verbruikt, hoor. Lukaku en Mertens die onze eerste verdediger­s waren, De Bruyne die de ploeg op sleeptouw nam, Tielemans en Dendoncker die vuile meters maakten, de defensie die gaten dichtliep, Courtois die in zijn beste periode ooit zit en geconcentr­eerd bleef. Het is wel zo dat we deze match volwassen aanpakten, op de juiste momenten risico’s namen en zo genoeg kansen creëerden om te winnen.”

Het terrein lag er niet piekfijn bij en speelde in jullie nadeel, niet?

“Het was inderdaad niet makkelijk voetballen, maar dat gold voor beide teams. De omstandigh­eden waren sowieso al vreemd, zonder fans spelen, blijft bizar.”

De eerste stap richting Qatar is gezet.

“Ik ben onder de indruk van wat we vandaag getoond hebben. De drie doelpunten die we maakten, dat is mooi. Intussen zitten we aan 156 goals in 52 matchen, dat zijn er gemiddeld drie per match. Een indrukwekk­end gemiddelde. Maar als coach ben ik vandaag nog blijer met de getoonde mentalitei­t. Wat we vandaag zónder bal getoond hebben, is me meer bijgebleve­n dan wat we met de bal deden.”

Thomas Vermaelen werd bij de rust gewisseld. Uit voorzorg?

“Neen, het was zo gepland. Thomas komt in aanmerking voor twee van de drie wedstrijde­n (hij moet vroeger terugkeren naar Japan om er in quarantain­e te gaan, nvdr.), daarom wisselde ik hem. We kunnen nog altijd op hem rekenen, dat is gebleken. De manier waarop Denayer inviel beviel me nog meer, elke speler draagt zijn steentje bij.”

Naar verluidt is Eden Hazard ook opgedoken in het trainingsk­amp in Tubeke.

“Dat klopt, hij werkt een individuee­l programma af, in nauw overleg met Real Madrid. Eden maakt dus geen deel uit van de selectie.”

 ?? FOTO ISOPIX ?? Roberto Martinez: “Het hoefde vandaag niet allemaal mooi te zijn, we moesten vooral winnen.”
FOTO ISOPIX Roberto Martinez: “Het hoefde vandaag niet allemaal mooi te zijn, we moesten vooral winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium