Het Belang van Limburg

Hermans grijpt naast bonisecond­en en leiderstru­i

-

Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) blijft sterk op dreef in de Italiaanse 2.1-rittenkoer­s Settimana Internazio­nale Coppi e Bartali. Na de zege in de ploegentij­drit dinsdag reed de 34-jarige Diepenbeke­naar woensdag naar een vierde plaats in een pittige, heuvelacht­ige etappe.

Hermans is nu derde in de stand op drie tellen van ritwinnaar Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

“Ik baal wel een beetje van die vierde plaats. Ik moest in extremis de Australiër Nick Schultz (Team BikeExchan­ge) voor me dulden waardoor ik naast vier bonisecond­en grijp”, verbijt Hermans de ontgoochel­ing. “Daardoor ben ik nu geen leider, maar sta ik derde op drie seconden. Nu, geen man overboord. Dat betekent ook dat onze ploeg het gewicht van de wedstrijd niet moet dragen. In de donderdagr­it heeft de organisati­e één lange klim in het middenrif van de etappe geschrapt omwille van sneeuwval. Daardoor wordt het nog meer een sprinterse­tappe dan al het geval was. Als ik wil toeslaan, moet het vooral vrijdag in de rit rondom San Marino gebeuren. Dat lijkt op papier de zwaarste van de week”, aldus Hermans, die dinsdag samen met zijn ploegmaats primus was in de ploegentij­drit. “Een verrassing, aangezien we hier gestart zijn met drie pluimgewic­hten. Gelukkig wisten we met vier brommers goed rond te draaien en Israel Start-Up Nation de eerste ploegentij­dritzege in de geschieden­is van het team te schenken”, besluit Hermans, die naast Vingegaard ook de Colombiaan Ivan Sosa van Ineos Grenadiers voor zich moet dulden in het klassement.

Ook jonge Belgen op dreef

Niet

alleen de

Diepenbeke­naar, ook de andere landgenote­n doen het voorlopig uitstekend op Italiaanse wegen. De 21-jarige Mauri Vansevenan­t (Deceuninck QuickStep) trok woensdag ten aanval in de finale en werd pas op 500 meter van de streep gegrepen. Hij werd uiteindeli­jk zesde, een plaatsje beter dan de 20-jarige Ilan Van Wilder (Team DSM). Zaterdag kent de Settimana Internazio­nale Coppi e Bartali zijn ontknoping met een heuvelrit in en rond Forli.

UITSLAG

1. Jonas VINGEGAARD (Den/Team Jumbo - Visma) 163.0 km in 4u17'43" (gem.: 37.949 km/u); 2. Ivan Ramiro Sosa (Col); 3. Nicholas Schultz (Aus) 4"; 4. Ben Hermans; 5. Ethan Hayter (GBr); 6. Mauri Vansevenan­t 10"; 7. Ilan Van Wilder; 8. Marco Brenner (Dui);

9. Sergio Luis Henao (Col); 10. Javier Romo Oliver (Spa); 60. Henri Vandenabee­le 4'55"

STAND

1. Jonas VINGEGAARD(Den/Team Jumbo - Visma) 6u48'25"; 2. Ivan Ramiro Sosa (Col) 1"; 3. Ben Hermans 3"; 4. Nicholas Schultz (Aus) 5"; 5. Javier Romo Oliver (Spa) 10"; 6. Ethan Hayter (GBr) 11"; 7. Mauri Vansevenan­t; 8. Mikkel Frolich Honore (Den) 14"; 9. Kevin Colleoni (Ita) 20"; 10. Sergio Luis Henao (Col) 31"; 12. Ilan Van Wilder 41"; 60. Henri Vandenabee­le 5'26";

 ?? FOTO BELGA ?? Hermans staat derde op drie seconden van leider Vingegaard.
FOTO BELGA Hermans staat derde op drie seconden van leider Vingegaard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium