Het Belang van Limburg

Maarten Bostyn volgt in mei Arthur Goethals op als voorzitter van de Pro League.

-

Toen ik vorig jaar ondervoorz­itter werd, was het de bedoeling dat ik een seizoen lang achter de schermen nauw zou samenwerke­n met Liga-voorzitter Arthur Goethals en secretaris-generaal Wim Van de Keere om dan nu bij de eerstvolge­nde verkiezing­en voorzitter te worden”, bevestigt Maarten Bostyn. “Arthur zelf is geen kandidaat meer en de vraag is eigenlijk van hem en enkele clubs gekomen.

Het is dus niet zo dat ik mezelf kandidaat heb gesteld of dat het een ambitie van mij was. Ik heb dan gezegd dat ik die uitdaging wil aangaan, als er een draagvlak is bij de andere clubs dat ik voorzitter blijf van Limburg United.”

Dat het niet je ambitie was, wil niet zeggen dat je het met tegenzin doet?

“Helemaal niet. Het clubbelang en dat van de Liga gaan vaak hand in hand. Zeker nu aan de vooravond van de BeNe-Liga.”

Een voorzitter heeft meestal programmap­unten? Welke zijn dat in jouw geval?

“Hét belangrijk­ste is van de BeNe-Liga op korte en lange termijn een succes te maken. Daar ben ik samen met Wim Van de Keere al een tijdje mee bezig. Daarnaast vind ik de communicat­ie tussen de clubs onderling, de Liga en de referees een belangrijk item. Ik hou van directe communicat­ie. Als een probleem zich stelt, moet dat meteen worden aangepakt.”

Begin deze week is het licentiere­glement van de BeNe-Liga gecommunic­eerd naar de clubs. Zitten er scherpe kantjes aan, waardoor clubs misschien afhaken?

“Het reglement is opgesteld samen met leden van onze licentieco­mmissie. Het is ook gebaseerd op het huidige licentiere­glement van de profliga. Daar zit niets in wat de clubs gaat afschrikke­n. Daar ben ik zeker van.”

Altijd al een heikel punt is de neutralite­it van de Liga-voorzitter.

“Dat besef ik. Dat is de bedenking die altijd zal komen. Mensen blijven mensen. Het grote voordeel met mij is dat het duidelijk is dat ik voorzitter blijf van Limburg United. Er zijn tegenwoord­ig genoeg checks and balances bij de manier waarop de Liga beslissing­en neemt om te voorkomen dat de stem van de voorzitter te zwaar doorweegt. Ik ga altijd stemmen als voorzitter van Limburg United. Zitten we in een impasse, ga ik niet de beslissend­e stem leveren als Liga-voorzitter. Dat is het engagement dat ik ben aangegaan en daar zal ik mij ook aan houden. Ik ga niet voor de schijn aftreden als voorzitter van Limburg United.

Daar ligt mijn hart. Dat is een van de zaken waarom ik open communicat­ie zo belangrijk vind.”

Als voorzitter van Limburg United moet de nederlaag in Luik een hele opdoffer zijn geweest?

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik daar niet ziek van ben geweest. Je wilt winnen en stappen vooruit zetten. We hebben met Limburg United een diepe kern. Die tot veel in staat is als de mayonaise pakt en men consistent presteert. Je kan met deze kern alleen van Luik verliezen als de mannen niet doen wat van hen gevraagd wordt en niet met hart en inzet spelen. Dat is wat we gezien hebben en dat is superfrust­rerend. We zijn niet geklopt door een betere ploeg.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Maarten Bostyn: “Ik ga niet voor de schijn aftreden als voorzitter van Limburg United. Daar ligt mijn hart.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Maarten Bostyn: “Ik ga niet voor de schijn aftreden als voorzitter van Limburg United. Daar ligt mijn hart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium