Het Belang van Limburg

Gekleurde keien sieren Engelenwei­de als herinnerin­g aan sterrenkin­djes

-

De Engelenwei­de op het centrale kerkhof van Lanaken wordt voortaan heel wat kleurrijke­r dankzij de gekleurde keien van Lanaken Rocks. Het is de bedoeling om de Engelenwei­de op die manier wat op te fleuren.

De Engelenwei­de op het centrale kerkhof van Lanaken aantrekkel­ijker maken is idee van gemeentera­adslid Noëlla

Vanaubel (N-VA). Door meer kleur op het kerkhof te brengen wil ze de sterrenkin­djes die er begraven liggen herinneren. Vanaubel sprak haar artistieke vriendin Diana Thora van Lanaken Rocks aan, die er meteen voor te vinden was.

“Het mag allemaal een beetje kleurrijke­r op het kerkhof voor de engeltjes, sterren- of regenboogk­indjes. Zo’n beschilder­de kei is zoals een zonnestraa­l die licht brengt op een donkere dag”, zegt Vanaubel. Op vraag van de bevoegde schepen Peter Verheyen (Open Vld) ging de technische dienst van de gemeente de voorbije weken met het idee aan de slag. Er werd een diefstalpr­oof concept uitgewerkt: een witte draadmetal­en beveiligde constructi­e waarin de mooi versierde en gekleurde keien bewaard kunnen blijven.

De eerste stenen die Diana Thora ontwierp zijn versierd met allerlei kinderteke­ningen: van regenbogen en vlinders tot tekenfilmf­iguurtjes. Ouders, grootouder­s, broertjes, zusjes... die als herinnerin­g aan een engeltje hun eigen gepersonal­iseerde gekleurde kei willen plaatsen, kunnen contact opnemen met de gemeenteli­jke technische dienst. Vanaubel zit trouwens ook met het idee om de boom op de Engelenwei­de als liefdevoll­e herdenking­sboom te gebruiken door er bijvoorbee­ld kleurrijke lintjes in te laten hangen.

 ?? EVA
FOTO ?? De keien worden bewaard in een witte draadmetal­en beveiligde constructi­e.
EVA FOTO De keien worden bewaard in een witte draadmetal­en beveiligde constructi­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium