Het Belang van Limburg

Prinsbeemd­en gaat midden april open voor wandelaars

-

NATUUR

Koe-Vert op Domein Kiewit ook gebeurt”, zeggen schepen van Ruimtelijk­e Ordening Marc Schepers en groencolle­ga Joost Venken (beiden RoodGroen+). “Bovendien komen er hier meerdere dingen samen, want er komt op termijn een vispassage, de fietsweg zal vanaf de fietsbrug en de fietssnelw­eg over het Albertkana­al langs de Demer een verbinding trekken tot in Kuringen-centrum zodat kinderen er veilig naar school kunnen. En wie verder wil genieten, kan doorrijden tot op Herkenrode.”

Modderkrui­per

“Een jaar na de aankoop openen we, vanaf april, al een eerste korte wandellus van ruim 2 kilometer doorheen het gebied waar de Demer in meandert”, zegt Venken. “Als alle partners hun werken afgerond hebben, wordt het wandelaanb­od nog uitgebreid met ook langere trajecten door dit prachtige natuurpark. Prinsbeemd­en is een nat gebied met verschille­nde biotopen, waarbij de aanwezighe­id van de grote modderkrui­per het opvallends­t is. Deze beschermde vissoort komt nog maar op enkele plaatsen in Vlaanderen voor. Wij willen hem alle kansen geven in Prinsbeemd­en.”

Hotspots

“We merken dat heel veel Hasselaren het groenaanbo­d in hun stad, zeker de minder bekende plekken, nog niet kennen”, zegt burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA). “Daarom hebben we de groene hotspots, klein en groot, in de stad samengebra­cht in één kaart: ‘Hasselt, natuurlijk!’. Die valt in april in alle brievenbus­sen, samen met ons infoblad. Mensen vinden er alle fijne plekken en wandelinge­n in Groot-Hasselt. Voor de fietsers is er een nieuwe fietstocht van 45 kilometer ontwikkeld die alle groene gebieden in de stad aandoet.” Niet-Hasselaren kunnen de wandel- en fietskaart gratis oppikken bij Visit Hasselt, Maastricht­erstraat 56.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium