Het Belang van Limburg

Vraag naar huurfietse­n blijft stijgen: vorig jaar 23.500 verhuurd

-

De groene huurfietse­n van Fietsparad­ijs Limburg zijn in trek. Afgelopen jaar genoten meer dan 23.500 toeristen van een huurfiets, tandem of e-bike. Een stijging met een kwart en dat in volle coronacris­is.

“De vraag naar fietsverhu­ur en -verkoop blijft stijgen”, begint Heidi Pex van Fietsparad­ijs Limburg, een initiatief van maatwerkbe­drijf De Springplan­k vzw. “Alles rond de fiets zit al jaren in de lift. Maar vorig jaar was echt een topjaar. En dat terwijl we door corona pas in juni konden opstarten. Traditione­el begint ons seizoen al op 15 maart. Toch hebben we in die korte periode veel meer fietsen verhuurd dan andere jaren.”

Testrit

Ten opzichte van 2019 verhuurde de vzw 27 procent meer fietsen, 23.500 stuks in totaal. “Dat succes heeft alles te maken met het toerisme in eigen land. Mensen blijven liever dicht bij huis. Limburg blijft ook het fietsparad­ijs van Vlaanderen en trekt veel mensen uit andere provincies aan. Voor hen is het gemakkelij­ker om hier een fiets te huren dan er een mee te sleuren. Bovendien merken we ook dat mensen bij ons een e-bike komen uittesten. Dat blijft een dure aankoop.”

Bloesems

Op 17 toeristisc­he trekpleist­ers in de provincie verhuurt Fietsparad­ijs Limburg huurfietse­n, tandems en e-bikes. “De grote afhaalpunt­en rond fietsen door de bomen, fietsen door het water en Bokrijk blijven het populairst. Al doen in maart en april vooral onze punten in Haspengouw het goed. Dat heeft alles te maken met de bloesems, daar willen alle toeristen nu even van genieten.”

Door het succes schafte de vzw opnieuw een hele hoop fietsen aan. Dat vertelt coördinato­r Wesley Timmers. “Al vermoeden we dat we op piekmoment­en nog altijd niet aan de vraag kunnen voldoen. Vorig jaar stond onze telefoon regelmatig roodgloeie­nd met de vraag naar fietsen. Tijdig boeken is dus de boodschap.”

 ?? FOTO FIETSPARAD­IJS LIMBURG ?? Vorig jaar reden 23.500 groene huurfietse­n door de provincie.
FOTO FIETSPARAD­IJS LIMBURG Vorig jaar reden 23.500 groene huurfietse­n door de provincie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium