Het Belang van Limburg

“Niet klagen, maar positief bekijken”

-

Met een rake strafschop gooide Romelu Lukaku de match tegen Wales op slot. Zo was de spits van Inter toch weer beslissend voor de nationale ploeg. “Gelukkig maar, want ik heb al te veel comebacks gezien.”

Het had wat voeten in de aarde, maar Romelu Lukaku stond woensdagav­ond in Leuven gewoon aan de aftrap tegen Wales. “We kwamen snel 0-1 achter en even dacht ik het is toch niet waar?

Bij die goal zetten we verkeerd druk. Dat moeten we nog eens goed bekijken”, vond de aanvaller. “Gelukkig maakte Kevin snel een mooie goal en scoorde ook Thorgan vrijwel meteen. Daarmee herpakten we ons goed. Het was niet eenvoudig vandaag, maar het belangrijk­ste is dat we winnen. Ik wil ook niet te veel klagen, je moet het positief bekijken. We moeten op dit elan verdergaan.”

Net als de bezoekers wees Lukaku op de staat van het veld. “Het was niet ideaal, maar we zijn OH Leuven dankbaar dat we hier mogen spelen. Wales stond goed, er was weinig ruimte. Maar dat lage blok ben ik gewend van in Italië. We hebben geprobeerd om het mooie en offensieve voetbal te brengen waar we voor staan. De keren dat we konden prikken, hebben we geprikt.” Lukaku was uiteraard tevreden met zijn penaltygoa­l. “Ik was ook nog niet zegezeker bij de 2-1stand. Ik heb al te veel comebacks gezien, gelukkig gebeurde dat nu niet. Ik had wel het gevoel dat er een penalty zou komen. Ik had al eens een tik gekregen, maar toen ging de bal niet op de stip. Natuurlijk hadden we graag vaker gescoord. Als dat niet lukt, moet je de match controlere­n en dat hebben we gedaan.”

Hazard met het hoofd

Thorgan Hazard, een andere doelpunten­maker, deed zijn interview na de match in het Nederlands. “Het was niet makkelijk, maar we hebben 3-1 gewonnen”, zei de Dortmund-middenveld­er. “We doen daarmee een goede zaak. Dat doelpunt deed me deugd. De verdediger gleed uit, waardoor ik plots alleen stond bij de voorzet. Normaal ben ik niet zo sterk met het hoofd, maar vandaag ging het dus wel”, aldus de jongere broer van de geblesseer­de Eden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium