Het Belang van Limburg

BEOORDELIN­G RODE DUIVELS

-

DE DOELPUNTEN

10’ De bezoekers tikken de Duivels helemaal weg. Harry Wilson twijfelt niet en zet Wales verrassend op voorsprong. 22’ De Bruyne krijgt de tijd om uit te halen. Via de paal verdwijnt zijn knal heerlijk tegen de netten: 1-1. 28’ Meunier zet voor vanop rechts. De Welshe defensie gaat onder de bal door en Hazard knikt raak. 73’ Na een overtredin­g op Mertens mag Lukaku een penalty trappen. De Inter-spits stuurt Ward de verkeerde kant op: 3-1.

DE TRAINER

6 - Roberto Martinez koos voor de verwachte elf. Zag zijn ploeg wakker worden na de vroege achterstan­d. Nooit op toerental, maar in gevaar kwam België nooit.

SLEUTELFIG­UUR

8 - Kevin De Bruyne zat goed in de match. Alles liep via hem, veel aan de bal, veel drive en een knappe treffer. De patron van de Rode Duivels.

DE SPELERS

6 - Thibaut Courtois was kansloos bij de 0-1. Verder amper werk op te knappen.

6 - Toby Alderweire­ld oogde niet altijd even scherp. Kon niet voldoende zijn hoofd tegen een hoekschop zetten.

6 - Thomas Vermaelen deed zijn job, in de rust vervangen door Denayer.

6 - Jan Vertonghen heeft al betere matchen gespeeld. Had het soms moeilijk met de vinnige Welshe spitsen, zonder gevolgen.

7 - Thomas Meunier was tot zijn assist voor de 2-1 zoekende. Goede voorzet die tot strafschop (en 3-1) leidde.

6 - Leander Dendoncker moest amper als stofzuiger fungeren omdat de Belgen voortduren­d balbezit hadden. Aan de bal mocht het iets meer zijn.

6 - Youri Tielemans nam initiatief en oogde gretig. Slordiger na rust. Veel achteruit.

6 - Thorgan Hazard deed er net als zijn overbuur Meunier even over om in de partij te komen. Goede goal, dom geel.

6 - Romelu Lukaku nam geregeld te veel hooi op zijn vork. Zette strafschop feilloos om.

5 - Dries Mertens bleef onder zijn niveau. Anoniem, paar keer balverlies. Forceerde wel strafschop.

6 - Jason Denayer nam in de tweede helft de plaats van Vermaelen in. Werd meer onder druk gezet.

Geen beoordelin­g Timothy Castagne en Leandro Trossard vielen in de slotfase in.

SCHEIDSREC­HTER

7 - Cüneyt Cakir kende een rustige avond. De Turk floot terecht een strafschop en hield de kaarten lang op zak.