Het Belang van Limburg

Maes moet puzzelen voor Mechelen

Met de komst van KV Mechelen speelt STVV zaterdag zijn eerste wedstrijd na de coronagolf. Een wedstrijd die voor veel vraagteken­s zorgt. Wie is klaar voor de strijd? En wie moet Peter Maes missen? Linie per linie proberen we de puzzel te leggen.

- Pieter Vanlommel en Gunter Schoofs

Schmidt blijft in principe de nummer één

Hier stelt zich geen probleem gezien enkel derde doelman Vanmarseni­lle getroffen werd door corona. We zien dan ook geen reden voor Peter Maes om te schuiven onder de lat. Daniel Schmidt blijft in principe de nummer één, Kenny Steppe zijn doublure.

Hopen op Cacace, want andere opties zijn er nauwelijks

Vooral de flankverde­digers van STVV werden niet ontzien, Maximilian­o Caufriez en Liberato Cacace liepen allebei een coronabesm­etting op en werken aan hun terugkeer. Of zij inzetbaar zijn tegen KV Mechelen? Het zal wellicht moeten, want Peter Maes heeft weinig andere opties. Zeker op Cacace wordt gerekend, maar het is afwachten hoe hij de groepstrai­ningen verteert. Ibrahima Sankhon testte ook positief en kan dus niet zomaar depanneren. Wolke Janssens bleef wel fit, maar andere keuzes zijn er nauwelijks of niet. Centraal is Jorge Teixeira geschorst. Hij werd tegen Charleroi al vervangen door Junior Pius, die normaal gezien blijft staan. Ook bij Lavalée is er geen vuiltje aan de lucht. Buatu speelde maandag nog 90 minuten met Angola tegen Gabon, een kwalificat­iewedstrij­d voor de Africa Cup. Angola won overigens met 2-0. Buatu kan nog hinder ondervinde­n van de reis, maar verder kan de centrale verdediger probleemlo­os zijn stek innemen.

Van Dessel grootste kanshebber om geschorste Durkin te vervangen

De titulariss­en op het middenveld bleven gelukkig gespaard van corona, maar toch moet Maes ook daar puzzelen. Het duo Durkin De Ridder is de vaste tandem centraal, maar de Amerikaan is zaterdag geschorst na zijn vijfde gele kaart. Konaté en Asamoah werden al vaker gebruikt als pasmunt bij blessures of schorsinge­n, maar keerden pas terug uit quarantain­e. Het veelbelove­nde talent Steuckers verzamelde alsmaar meer minuten, tot ook hij positief testte. Omdat het gissen is naar het vormpeil van Konaté, Asamoah en Steuckers, wordt Van Dessel de grootste kanshebber om de plek van Durkin in te nemen. Tegen

Charleroi mocht de jonge middenveld­er voor het eerst dit seizoen starten en ontgoochel­de hij niet.

Op de nummer tien ligt Brüls in de balans met Colidio. Beiden bleven coronavrij. De keuze van Maes zal afhangen van de voorbije trainingen, maar de fijnbesnaa­rde Oostkanton­ner heeft een streepje voor op de wispelturi­ge Argentijn.

Suzuki is klaar voor de strijd

In de aanval was Yuma Suzuki het grootste zorgenkind, omwille van de spierbless­ure die hij opliep in Charleroi. Door het uitstel van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren kreeg de Japanner voldoende tijd om te herstellen. Na een geslaagde test in een onderlinge oefenwedst­rijd lijkt de topschutte­r weer helemaal klaar voor de strijd.

Hij krijgt wellicht het gezelschap van zijn vaste spitsbroed­er Mboyo. Zijn laatste wedstrijde­n waren niet overtuigen­d, maar de competitie­vrije periode kan misschien voor mentale rust en frisse benen zorgen bij ‘Petit Pélé’. Zijn concurrent Duckens Nazon heeft weinig speelkanse­n, nadat hij tegen de clubafspra­ken in voor een weekendje naar Parijs trok. Een coronabesm­etting en een negatieve test later vloog hij tegen de zin van STVV meteen naar Haïti om er een interland te spelen. Afwachten of hij überhaupt al de selectie haalt.

Onze prognose

Schmidt Janssens – Buatu – Pius Lavalée Cacace (?) Van Dessel De Ridder

Brüls

Alleen Ito ontbreekt

Peter Maes leidde gisteren een training achter gesloten deuren op Stayen. Zoals aangekondi­gd organiseer­de de Truiense coach wedstrijdv­ormen. Hij mixte de teams en liet iedereen drie keer twintig minuten opdraven. Alleen Tatsuya Ito ontbrak.

 ?? JEFFREY GAENS
FOTO ?? Maes hoopt vooral dat Liberato Cacace voldoende fit is, want veel andere opties heeft hij op die positie niet.
JEFFREY GAENS FOTO Maes hoopt vooral dat Liberato Cacace voldoende fit is, want veel andere opties heeft hij op die positie niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium