Het Belang van Limburg

Eerste strandtoer­isten aan Lommelse Sahara

-

LENTEWEER LOMMEL

Met het mooie lenteweer nam gisteren ook de drukte toe in het Lommelse natuurgebi­ed Sahara. Van een overrompel­ing zoals afgelopen zomer is nog geen sprake. “Maar we moeten waakzaam zijn dat toeristen niet de parkeerpla­atsen innemen van het nabije vaccinatie­centrum.”

Heel wat gezinnen en jongeren genoten gisteren van het strandleve­n in de Sahara. “Mensen zijn welkom om te genieten van het mooie weer. Onze politiepat­rouilles stellen vast dat het drukker is, maar van echte overlast is voorlopig geen sprake”, zegt burgemeest­er Bob Nijs (CD&V).

Na de overrompel­ing van vorige zomer is een plan uitgewerkt dat wordt geactiveer­d bij grote drukte. “Zwemmen, barbecues, strandfees­ten, daar dient de Sahara niet voor. Het afsluiten van het gebied is een extreme maatregel, maar we zullen niet zolang wachten zoals vorig jaar”, zegt Nijs. “Dat is nu nog niet aan de orde. We kunnen ook de ploegen opschalen om sluikstort­en op te ruimen en we bekijken of we mobiele toiletten kunnen installere­n. Ook krijgen onze netwerkers een cruciale rol en we willen samenwerke­n met een gekwalific­eerde veldwachte­r. Die vervult een functie die je kan vergelijke­n met een parkranger.”

Vaccinatie­centrum

Voorlopig is de grootste bekommerni­s dat bezoekers van de Sahara

niet de parkeerpla­atsen innemen bedoeld voor het vaccinatie­centrum in de Soeverein. “Mocht de druk te hoog worden, kunnen we via een reglement snel het aantal parkeerpla­atsen dat is voorbehoud­en voor het vaccinatie­centrum optrekken. Op het terrein houden stewards een vinger aan de pols en ze kunnen ook bijsturen. Bij de keuze van deze locatie was de comfortabe­le parkeermog­elijkheid voor ouderen een troef, en die zullen we bewaken.”

 ?? FOTO GVB ?? Heel wat mensen kwamen genieten van het mooie lenteweer, maar van een overrompel­ing was nog geen sprake.
FOTO GVB Heel wat mensen kwamen genieten van het mooie lenteweer, maar van een overrompel­ing was nog geen sprake.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium