Het Belang van Limburg

Geen enkelband meer voor verdachte hoevemoord

- Nancy Vandebroek

RECHTBANK DILSEN-STOKKEM De Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing (KI) in Antwerpen heeft donderdag Bert B. (66), verdachte in het onderzoek naar de hoevemoord in Elen, onder voorwaarde­n in vrijheid gesteld. De zestiger moet niet langer met een enkelband rondlopen.

Na drie eerdere vrijlating­en door de raadkamer in Tongeren heeft de KI vandaag hetzelfde standpunt ingenomen en mijn cliënt vrijgelate­n”, zegt Bert Partoens, de raadsman van Bert B. “Ik heb uitvoerig gepleit waarom mijn cliënt niet de dader van de feiten kan zijn, daarin gesteund door grondige wetenschap­pelijke en technische adviezen. Het onderzoek is terechtgek­omen in een tunnelvisi­e waarop wij stevig weerwerk hebben kunnen bieden met de nodige tegenexper­tises. Bovendien had mijn cliënt geen enkel motief om zijn vrouw te doden. Cliënt en zijn familie zijn heel opgelucht dat er een einde is gekomen aan deze nachtmerri­e en hopen maar één ding: dat het onderzoek met dezelfde gedrevenhe­id naar de echte dader van deze gruwelijke feiten wordt voortgezet.”

Brand

Bert B. werd op 22 oktober vorig jaar aangehoude­n op verdenking van de moord op zijn echtgenote Gerty Vanhoef (61) in hun hoeve in Elen op 28 augustus 2018. De vrouw vertoonde meerdere messteken. Een nabootsing van de brand die alle sporen in de hoeve moest uitwissen, zou onder meer tot de aanhouding van de zestiger hebben geleid. Bij zijn eerste verschijni­ng voor de raadkamer werd de zestiger vrijgelate­n. Het parket ging echter in beroep tegen deze beslissing. Bij de behandelin­g oordeelde de KI toen nog dat de man achter de tralies moest blijven. Begin december, bij zijn tweede verschijni­ng voor de raadkamer, werd zijn aanhouding­smandaat opnieuw verlengd. Een beslissing waartegen Bert B. dan weer in beroep ging. Zijn advocaat haalde zijn slag thuis, waarna de zestiger onder elektronis­ch toezicht naar huis mocht. Dat toezicht mocht van de raadkamer worden opgeheven, maar de KI oordeelde dat de man een enkelband kon blijven dragen. Donderdag oordeelde de KI dan weer dat elektronis­ch toezicht niet langer nodig is.

 ?? FOTO RR ?? De Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing heeft donderdag Bert B. (66), verdachte in het onderzoek naar de hoevemoord in Elen, onder voorwaarde­n in vrijheid gesteld.
FOTO RR De Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing heeft donderdag Bert B. (66), verdachte in het onderzoek naar de hoevemoord in Elen, onder voorwaarde­n in vrijheid gesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium