Het Belang van Limburg

Uitstel naar 3 oktober verpest gedroomde afscheid van Maarten Wynants

De kogel is door de kerk: Parijs-Roubaix gaat niet door op zondag 11 april, maar wel in het najaar op zondag 3 oktober. Dat betekent dat de Ronde van Vlaanderen noodgedwon­gen het laatste kunstje wordt van Maarten Wynants als profrenner.

- Rob Rodiers en Hugo Coorevits

Voor het tweede jaar op rij gooien de coronamaat­regelen in Frankrijk roet in het eten van ParijsRoub­aix. Ondanks uitstel naar het najaar ging de Hel van het Noorden in 2020 helemaal niet door. Hopelijk brengt uitstel naar de herfst dit jaar wel soelaas. De kasseiklas­sieker vindt voor de mannen nu plaats op zondag 3 oktober. De vrouwen zullen een dag eerder over de stenen dokkeren. “Voor de UCI en de wielergeme­enschap was het van groot belang dat beide wedstrijde­n in 2021 konden plaatsvind­en. Ik ben verheugd dat er nieuwe data zijn gevonden die voor alle partijen geschikt zijn”, aldus UCI-voorzitter David Lappartien­t. “Parijs-Roubaix is een monument bij de mannen, terwijl de koers dit jaar voor het eerst wordt verreden bij de vrouwen. Het was dus van essentieel belang om samen met alle betrokken partijen een geschikte datum voor het uitstel te vinden.”

Alle hoop weg voor Wynants

Voor Maarten Wynants moest het op 11 april een afscheid in schoonheid worden. Maar in plaats van de collega’s uit te zwaaien vanop de velodroom in Roubaix, wacht de 38-jarige Helchteren­aar zondag al zijn laatste werkdag. In de Vlaamse Ardennen. Wanneer we hem aan de lijn krijgen is het nieuws al een beetje ingesijpel­d, maar niettemin is het eerste dat we te horen krijgen een langgerekt­e zucht. “Tja, deze boodschap zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar toch was het moment waarop ik het nieuws vernam een reality check. Alle hoop is weg nu. De geruchten waren niet geruststel­lend. Maar des te langer het duurde vooraleer er nieuws kwam, des te meer ik begon te verlangen dat er een oplossing in de maak was. Woensdag, na Dwars door Vlaanderen, vernam ik dat Frankrijk in lockdown ging en was het voor 99% zeker dat Roubaix niet zou doorgaan. Dat is een dag later 100% geworden. Er zit niets anders op dan alles op zondag te zetten”, besluit de wegkapitei­n van Jumbo-Visma beteuterd.

“Des te langer het nieuws op zich liet wachten, des te meer ik begon te verlangen dat er een oplossing in de maak was. Alle hoop is weg nu”

Maarten Wynants

 ?? FOTO BELGA ?? Niet de editie van 2021, maar die van 2019 is de laatste Parijs-Roubaix van Maarten Wynants als profrenner.
FOTO BELGA Niet de editie van 2021, maar die van 2019 is de laatste Parijs-Roubaix van Maarten Wynants als profrenner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium