Het Belang van Limburg

DR Congo denkt aan Michel Preud’homme als bondscoach

De voetbalbon­d van DR Congo heeft Michel Preud’homme op het oog als nieuwe bondscoach. Er vond al een verkennend gesprek plaats. Het is nog afwachten of de 62-jarige ondervoorz­itter van Standard warm te maken is voor een rentree als trainer.

- Bob Faesen

Het gaat niet goed met de Congolese nationale ploeg. Les Léopards liepen de voorbije interlandp­eriode voor het eerst in tien jaar kwalificat­ie voor de Afrika Cup mis, waardoor Christian N‘Sengi en zijn staf weldra mogen beschikken. Bondsvoorz­itter Constant Omari denkt aan een revolutie, want ondanks het aanwezige spelersmat­eriaal - Chancel Mbemba (Porto), Christian Luyindama (Galatasara­y), Marcel Tisserand (Fenerbahçe) en Merveille Bokadi (Standard) - slaagt DR Congo er maar niet in regelmaat in de prestaties te krijgen.

WK 2022

In juni beginnen in Afrika de kwalificat­ies voor het WK 2022 in Qatar en om dat tornooi te bereiken heeft Omari de naam van Michel Preud’homme genoteerd. De Luikenaar had nochtans vorige zomer zijn trainerspe­nsioen aangekondi­gd, maar is mogelijk toch te overhalen voor een nieuw avontuur. Bij een nationale ploeg moet hij bijvoorbee­ld niet zeven dagen op zeven op het veld staan. Nadat er geïnformee­rd is geweest, vond een verkennend gesprek plaats. Preud’homme denkt na over zijn mogelijkhe­den.

MPH is momenteel ondervoorz­itter van Standard en fungeert veelal vanop afstand - als adviseur. Zo speelde hij in januari een grote rol in de aanstellin­g van Mbaye Leye als T1. In Luik beschikt Preud’homme over een aflopende verbinteni­s, al kan die via een optie nog worden verlengd. Er zouden nog (Belgische) trainers op de shortlist van de Congolese voetbalbon­d staan, maar de voorkeur lijkt uit te gaan naar Preud’homme.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium