Het Belang van Limburg

Ronde blijft einde van voorjaar voor Van der Poel

-

Nu Parijs-Roubaix naar 3 oktober is verhuisd, lijkt het erop dat Mathieu van der Poel zondag met de Ronde van Vlaanderen zijn laatste wegwedstri­jd van het voorjaar rijdt.

“Dat is toch nog altijd de bedoeling”, aldus sportief manager Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix. Nochtans biedt het uitstel van Roubaix in principe mogelijkhe­den om - zoals Wout van Aert - ook de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race mee te pikken, maar er is ook Van der Poels mountainbi­ke-campagne. “De riem gaat er even af en dan herneemt Mathieu de competitie op 5 juni met de Wereldbeke­rmanche van Albstadt.”

Van der Poel wil deze zomer immers ook nog olympisch kampioen worden in Tokio.

Kouder dan woensdag

Intussen hebben de weerberich­ten goed nieuws in petto voor de Nederlands­e kampioen: het worden zondag geen zomerse omstandigh­eden zoals woensdag tijdens Dwars door Vlaanderen, waar onder meer Van der Poel, Alaphilipp­e en Lampaert last van hadden. Donderdagm­iddag werd voor zondagmorg­en een graad of zeven voorspeld, een pak minder dus dan in Waregem waar de temperatuu­r vlot boven de 23 graden ging. Volgens VRTweerman Frank Deboosere kan er ’s ochtends een tijdje lage bewolking of mist hangen bij een flauwe westenwind. In de loop van de koers wakkert die aan en krijgen we meer wolkenveld­en, maar het blijft droog bij maxima rond tien graden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium