Het Belang van Limburg

Twaalf Beringse ambassadeu­rs moeten vaccintwij­felaars over de streep trekken

Ingestuurd door Stad Beringen

-

De stad Beringen heeft een vaccinatie­campagne gelanceerd. “Het vaccineren in het vaccinatie­centrum Beringen-Tessenderl­o wint stilaan aan kracht. Daarom is het belangrijk we al onze inwoners oproepen om zich te laten vaccineren”, vertelt burgemeest­er Thomas Vints. “Dit doen we via 12 ambassadeu­rs die in het straatbeel­d zullen opduiken.”

“Ik wil mijn kleinkinde­ren terug kunnen knuffelen. Daarom laat ik mij vaccineren”, klinkt het bijvoorbee­ld bij Paula uit Beringen. Paula is samen met elf andere Beringenar­en ambassadeu­r voor de vaccinatie­campagne. Burgemeest­er Thomas Vints: “In tegenstell­ing tot het inzetten van bekende influencer­s, kozen we voor minder bekende, maar soms ook invloedrij­ke Beringenar­en. Bij campagnes met een gevoelige materie identifice­ren mensen zich eerder met personen zoals jij en ik, wat zorgt voor meer geloofwaar­digheid. Door ze op te nemen in het straatbeel­d, kunnen we al onze inwoners bereiken en mogelijk overtuigen om zich te laten vaccineren.”

Sinds afgelopen weekend zijn 9 spandoeken van 9 ambassadeu­rs te zien op de staketsels die verspreid staan over het Beringse grondgebie­d. Naarmate de bredere bevolking gevaccinee­rd gaat worden, past de stad de spandoeken aan naar de doelgroep die op dat moment aan bod komt. Zo zullen in de toekomst nog enkele nieuwe ambassadeu­rs hun intrede maken. Aanvullend op de spandoeken gaat de stad deze week affiches verdelen bij de handelaars. Beringenar­en die graag als ambassadeu­r willen schitteren, kunnen mailen naar communicat­ie@beringen.be.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium