Het Belang van Limburg

Shakespear­e én ’t Hessels levert 10.000 euro op voor Jessa Fonds

Ingestuurd door Lieve Ketelslege­rs

-

Op vrijdag 26 maart ontving dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis, een cheque van 10.000 euro uit handen van Stijn Leën, voorzitter van de Hasseltse Ondernemer­sgroep en Armand Schreurs, initiatief­nemer van het project ‘Shakespear­e én ’t Hessels’.

“De verkoop van het boek waarin tien hertalers 50 sonnetten van Shakespear­e naar het Hasselts dialect vertaalden, is een groot succes. En dit is nog maar een tussenstan­d, want we gaan nog verder met de verkoop”, vertelt Armand Schreurs. In het boek legt Schreurs de link tussen het Engeland van de 16de eeuw en het huidige coronatijd­perk: “Shakespear­e schreef die sonnetten in 1592 toen alle theaterhui­zen door de pestepidem­ie in lockdown gingen.”

Verschil

"Heel erg bijzonder dat dit initiatief zo'n mooi bedrag heeft opgeleverd", begint dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis. "Met deze extra steun kunnen we echt een verschil maken voor onze artsen en medewerker­s. Het zijn allemaal doorzetter­s, maar de derde coronagolf stelt hen toch weer erg op de proef. Vooral nu de ziekenhuis­opnames weer de foute kant op gaan, is een goede psychosoci­ale ondersteun­ing erg belangrijk. En dat kost veel geld. Mijn bijzondere dank gaat uit naar initiatief­nemer Armand Schreurs, naar de hertalers en naar de Hasseltse Ondernemer­sgroep, die zonder aarzelen mee op de trein sprong om de drukkosten voor zijn rekening te nemen. We zijn er enorm blij mee!"

Hoe het geld Yves "Daar moeten wordt besteed? Breysem: we eerst goed over nadenken. Maar de gulle schenkers mogen er gerust in zijn dat het geld op een duurzame manier wordt besteed."

Wie nog een boek wil aanschaffe­n om het zorgperson­eel van Jessa te steunen, kan dat nog altijd. Het boek telt 120 pagina’s en kost 20 euro.

Waar kan je het boek kopen? Boekhandel Grim (Maastricht­erstraat 83) en de Toeristisc­he dienst van Hasselt (Maastricht­erstraat 59) verkopen het boek ook. Het boek is eveneens online te koop via www.shakespear­e-en-thessels.be.

 ??  ?? (Roel Cleenders (voorzitter Raad van bestuur Jessa), Armand Schreurs, dr. Yves Breysem (algemeen directeur Jessa) en Stijn Leën (voorzitter Hasseltse Ondernemer­sgroep).
(Roel Cleenders (voorzitter Raad van bestuur Jessa), Armand Schreurs, dr. Yves Breysem (algemeen directeur Jessa) en Stijn Leën (voorzitter Hasseltse Ondernemer­sgroep).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium