Het Belang van Limburg

Danser Niels Claes wint voor de tweede keer Gouden Kruis in Litouwen

Ingestuurd door Greta Eyckmans

-

Niels Claes uit Hasselt heeft voor de tweede keer het Gouden Kruis voor beste mannelijke profession­eel danser in Litouwen gewonnen. Het ereteken werd uitgereikt door het Ministerie van Cultuur en Theater in Litouwen.

De uitreiking vond afgelopen zaterdag 28 maart plaats in het Litouwse Nationale Opera en Ballet Theater in Vilnius en werd uitgereikt door het Ministerie van Cultuur van Litouwen. De uitreiking werd coronaproo­f, zonder publiek, uitgezonde­n op de nationale televisie, en was tevens te volgen via netwerkkan­alen als Facebook, zodat ook de familie in het thuisland België de uitreiking kon volgen.

Niels werd genomineer­d en gelauwerd voor beste mannelijke danser in 2020. Hij won deze prestigieu­ze prijs voor Beste Danser voor zijn dans in de voorstelli­ngen in Šeiko dance company, in de choreograf­ieën 'I' (ik) van de Poolse choreograa­f Maciej Kuzminski en 'Wandering dunes' van de Griekse choreograa­f Daphnis Kokkinos, die ook repetitor was van Pina Bausch.

Niels Claes is afkomstig uit Hasselt en verblijft al 6 jaar in Litouwen, waar hij werkt als profession­eel danser. Daarvoor heeft hij al in diverse landen als profession­eel danser gewerkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium