Het Belang van Limburg

Einde seizoen voor Caufriez na ongeluk met grasmaaier

- Gunter Schoofs

Na het coronaleed een nieuwe opdoffer voor de Kanaries: Maximilian­o Caufriez moet een kruis maken over zijn seizoen. De verdediger kwam woensdagav­ond met zijn linkervoet onder de grasmaaier terecht. Daarbij raakten twee tenen erg zwaar gehavend. Helaas bleek het verhaal geen aprilvis.

De coronatest­en zijn intussen allemaal negatief in SintTruide­n. Alleen de resultaten van Tatsuya Ito en videoanali­st ‘Yasu’ waren donderdaga­vond nog niet bekend bij STVV, maar ook daar had de club een goed oog in. Donderdag trainde bijna iedereen mee, al hapt Jarne Steuckers nog steeds naar adem. Hij blijft het meest hinder ondervinde­n van zijn besmetting en zal mogelijk de wedstrijd tegen KV Mechelen niet halen. Daarvoor is de achterstan­d te groot. Dé pechvogel die ontbrak op Stayen was Maximilian­o Caufriez. Donderdagm­orgen raakte bekend dat hij de avond voordien zich zwaar blesseerde toen hij zijn gras maaide thuis in Heers. Een aprilgrap? Helaas niet, zo bleek. De 24-jarige Caufriez kwam met zijn linkervoet onder het mes van de machine toen hij streed met een heuveltje in het grasperk. Meteen bleek de linkervoet bijzonder fors gehavend, stukjes van de dikke teen en de tweede teen gingen verloren, ondanks het schoeisel dat de man droeg. Beide tenen moesten donderdagm­orgen na een bijzonder pijnlijke nacht chirurgisc­h behandeld worden in het Truiense Sint-Trudo Ziekenhuis. Woensdag had Caufriez eerst nog met de groep meegetrain­d, ’s avonds na het voorval met de grasmaaier werd hier en daar even gevreesd voor het einde van de voetbalcar­rière van de Waal. Al zal het zo ver allicht niet komen. Wel moet de speler een kruis maken over zijn seizoen en mogelijk ook de voorbereid­ing op volgend seizoen. Alles hangt er vanaf hoe goed de speler herstelt van de ingrepen die door clubdokter Bollaers en een plastisch chirurg gedaan werden aan beide tenen, maar daar wilde en kon de club voorlopig geen voorspelli­ngen over doen.

Geen volledig herstel

Vooral van de tweede teen ging bot verloren, waardoor een volledig herstel niet mogelijk zal zijn. Maar geluk bij een ongeluk blijkt dit in een looppatroo­n van het menselijk lichaam niet de allerbelan­grijkste teen. Ook de dikke teen was zwaar toegetakel­d, transplant­atiewerk moet ervoor zorgen dat Caufriez daar in de toekomst sportief verder mee aan de slag kan. Voorlopig zal Caufriez vooral de forse pijn - gezien de felle bezenuwing in tenen - moeten trotseren, geduldig moeten zijn en veel verzorging krijgen. Sowieso betekent dit een nieuwe teleurstel­ling voor de Kanaries, die voor het belangrijk­e tweeluik KV Mechelen en Waasland-Beveren staan. Caufriez was zelf nog maar pas verlost van een coronabesm­etting en maakte wellicht kans om opnieuw in de ploeg te staan. Coach Peter Maes moet dus op zoek naar een alternatie­f. Dat heeft hij gelukkig nog achter de hand met Hashioka en Janssens voor de rechterfla­nk die Caufriez tegenwoord­ig invulde. De ploegmaats van Caufriez schrokken donderdag behoorlijk van de beelden die ze te zien kregen van het ongeluk. Caufriez zelf deelde ook een bescheiden foto op sociale media van een ingepakte linkervoet. “Einde seizoen. Na een klein ongelukje thuis is het seizoen voorbij voor mij. Operatie, dringend, goed verlopen! Ik ga vechten om sterker terug te komen op het terrein”, klonk de boodschap van Caufriez zelf. Om te eindigen met: “Dit is geen aprilvis, helaas.”

STVV-beloften kloppen OHL met 2-1 - De Truiense beloften speelden donderdaga­vond een oefenwedst­rijd tegen OHL en wonnen met 2-1. Vanwesemae­l, vanop de stip, en invaller Silini maakten de goals voor de Kanaries.

STVV: Boets, Vanwesemae­l, Corstjens, De Vos, Diriken, Reynders, Delorge, Van Peteghem, Orhan, Schuermans, Smets. Vielen in na 60’: Sumbu, Saidi, Pirard, Dony, Silini.

DOELPUNTEN: 55’ Vanwesemae­l 1-0 (strafschop), 79’ Silini 2-0, 84’ 2-1.

 ?? FOTO RR ?? Maximilian­o Caufriez kwam met zijn linkervoet onder het mes van de grasmachin­e toen hij streed met een heuveltje in het grasperk.
FOTO RR Maximilian­o Caufriez kwam met zijn linkervoet onder het mes van de grasmachin­e toen hij streed met een heuveltje in het grasperk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium