Het Belang van Limburg

Anderlecht is de (kijkcijfer)kampioen

-

VOETBAL 1A

Anderlecht is met gemiddeld 178.840 kijkers per wedstrijd de best bekeken ploeg uit de Jupiler Pro League. Het doet zo beter dan Club Brugge (162.615) en Standard (148.920), blijkt uit cijfers van betaalzend­er Eleven Sports. Waasland-Beveren bengelt met 60.915 kijkers helemaal onderaan het klassement, net onder Eupen (66.331) en Moeskroen (63.344).

De Limburgse eersteklas­sers doen het lang niet slecht, zo staat KRC Genk op plek 5 met gemiddeld 111.778 kijkers. Op duels van STVV stemmen gemiddeld zo’n 78.775 supporters af, goed voor plaats 12. Nog opvallend zijn de hoge kijkcijfer­s van Charleroi en Beerschot, twee van de grote revelaties in het begin van de competitie. Beerschot doet zelfs nog net iets beter dan stadsgenoo­t Antwerp. Momenteel zijn alleen de kijkcijfer­s van speeldag 4 tot en met 29 bekend. De (inhaal)wedstrijde­n van Club Brugge tegen Charleroi, AA Gent en Antwerp zijn zo niet meegereken­d. De gemiddelde­s van die ploegen zouden dus nog ietwat hoger kunnen liggen.

Nog opvallend is KV Oostende. KVO is de enige niet G5-ploeg die in de top tien van meest bekeken wedstrijde­n staat. De wedstrijd van de Kustboys tegen Club Brugge lokte 227.157 kijkers. Nochtans staat KV Oostende (plek 11) net als OH Leuven (plek 14), ondanks de goeie prestaties dit seizoen, relatief laag gerangschi­kt in het totaalklas­sement.

 ?? FOTO BELGA ?? Anderlecht is met voorsprong de best bekeken ploeg uit de Jupiler Pro League.
FOTO BELGA Anderlecht is met voorsprong de best bekeken ploeg uit de Jupiler Pro League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium