Het Belang van Limburg

Uitgebreid­e terrassen mogen jaar langer blijven staan

-

De Hasseltse horeca zal tot 1 april 2022 gebruik mogen maken van een uitgebreid terras. Het stadsbestu­ur verlengt de regel die bij de vorige heropening van de horeca werd ingevoerd.

“Horecazake­n die in juni 2020 een uitbreidin­g plaatsten, krijgen enkel de vraag of ze dit opnieuw willen doen. Ze moeten geen nieuwe aanvraag indienen”, zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA). “We willen onze horecaonde­rnemers blijven steunen. Zij verliezen zowel binnen als buiten immers ruimte door de geldende maatregele­n maar dat het ruimteverl­ies helpen we nu te compensere­n door een tijdelijke terrasuitb­reiding opnieuw toe te staan voor één jaar. Zo kunnen ze gemiste inkomsten deels recuperere­n.”

Eenvoudig

Het stadsbestu­ur wil ook het administra­tieve werk hiervoor tot een minimum beperken. “Vorige keer kon die aanvraag al gedaan worden via een eenvoudige applicatie. Nu krijgen de horecazake­n die vorige keer een uitbreidin­g aanvroegen, gewoon de vraag of ze dit willen verlengen. De regel wordt verlengd tot eind maart 2022 omdat ook de vrijstelli­ng van omgevingsv­ergunning tot dan geldt. En intussen hopen we dat de horeca op 1 mei in veilige omstandigh­eden kan heropenen en we met z’n allen weer kunnen genieten van een uitgebreid terras.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium