Het Belang van Limburg

Sint-Truiderste­enweg dicht voor vernieuwin­g tijdens paasvakant­ie

-

WEGENWERKE­N HASSELT

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt tijdens de paasvakant­ie een flink gedeelte van de Sint-Truiderste­enweg (N722 ) in de dorpskern van Sint-Lambrechts-Herk. De gewestweg wordt daarvoor plaatselij­k afgesloten.

“Het gaat om het wegdeel tussen de waterloop de Herk en de Kapelhofst­raat”, zegt AWVwoordvo­erder Sep Vandijck.

“De werken starten op maandag 5 april en duren twee weken. Gedurende die periode is de gewestweg plaatselij­k afgesloten voor gemotorise­erd verkeer. Het verkeer wordt er via de expresweg N80 omgeleid. Ook voor fietsers is er een lokale omleiding rond de werf. Landbouwvo­ertuigen moeten omrijden via Wimmerting­en. Lokaal verkeer kan via de zijwegen. In de hele zone geldt een parkeerver­bod. De woningen zijn tijdelijk niet bereikbaar voor gemotorise­erd verkeer.”

In het wegdek van de Sint-Truiderste­enweg in Sint-Lambrechts­Herk zijn er plaatselij­k verzakking­en. “De weg is er compleet versleten en daarom komt er een nieuwe rijweg, waarbij AWV over een lengte van 800 meter de bestaande betonstraa­tstenen vervangt door asfalt. Daardoor moet het rijcomfort voor de weggebruik­er flink verbeteren en neemt het omgevingsg­eluid af. Het kruispunt van de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraa­t wordt tegelijk uitgerust met slimme verkeersli­chten, waarbij de groentijd wordt afgestemd op het verkeer dat zich aandient. In de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraa­t komt een fietsopste­lstrook, waardoor fietsers zich voor het autoverkee­r kunnen opstellen en eerder kunnen vertrekken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium