Het Belang van Limburg

Saartje Vandendrie­ssche drie weken op bostocht voor nieuw programma

-

Dat Saartje Vandendrie­ssche graag sport en in de buitenluch­t vertoeft, bleek in het verleden al uit programma’s als Op de Man Af. Momenteel stoomt ze zichzelf klaar voor een nieuw programma, waarvoor ze drie weken lang de bossen intrekt om daar te overleven met wat de natuur te bieden heeft.

Saartje Vandendrie­ssche (46) koos een toepasseli­jk moment uit om haar nieuwe programma aan te kondigen. Donderdag was ze te gast bij radiozende­r MNM. Dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts zenden deze week uit vanuit een bos. Ze vertrokken zonder eten of drinken en rekenden op attente luisteraar­s voor hulp.

Onoverwinn­elijk

Vandendrie­ssche start binnenkort met de opnames voor een soortgelij­k televisiep­rogramma. Ze zal daarvoor drie weken lang de bossen intrekken. Ze wil opnieuw connectie maken met de natuur en proberen te overleven met zo weinig mogelijk hulpmiddel­en. Loert Bear Grylls in de verte al om de hoek?

Ze krijgt voor haar avontuur de hulp van een bushcrafte­r, iemand die ervaren is in het overleven in bossen. “De gelukkigst­e momenten uit mijn jeugd waren die toen ik naar de natuur kon”, zegt Vandendrie­ssche. “Bramen die tegen mijn schenen schuurden, de boslucht inademen, kunnen blijven lopen zonder te stoppen, het gevoel dat je onoverwinn­elijk bent.”

Blote hemel

Of ze effectief onoverwinn­elijk is, zal ze snel gewaarword­en. “Ik wil mij deze keer echt hélemaal overlevere­n aan de natuur: slapen onder de blote hemel, eten zoeken in de natuur, voelen wat er allemaal in zo’n bos leeft. Overdag, ’s nachts, bij goed weer, bij slecht weer. Ik wil echt ontdekken hoe het voor mij zou zijn om te overleven in onze bossen.” Wanneer Vandendrie­ssche precies de bossen intrekt, is nog niet bekend, net als de titel en uitzenddat­um van het programma.

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Voor een uitdaging meer of minder deinst Saartje Vandendrie­ssche niet terug. Binnenkort trekt ze drie weken lang de bossen in voor een nieuw Eén-programma.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Voor een uitdaging meer of minder deinst Saartje Vandendrie­ssche niet terug. Binnenkort trekt ze drie weken lang de bossen in voor een nieuw Eén-programma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium